Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"Alpinistične AN - 07.12.10

Alpinisti smučali, eden pa preplezal 8b

Že nekaj tednov se prebijam praktično brez alpinističnih novic. Minuli teden je bil kar se tega tiče, brezupen. Konstantno slabo vreme s sneženjem tudi v dolini. Nedelja pa je bila napovedana lepa. Ne glede na to, da so bila plezališča mokra je bilo ignoranje turne smuke v nedeljo velika napaka. Razmere v sredogorju so bile praktično sanjske. Dovolj debela snežna odeja je omogočala lepo smuko tudi v gozdu, odprta pobočja pa so bila prekrita z ogromno količino odličnega pršiča in smuka boljša kot slab seks, kakor pravijo zagrizeni turni smučarji. O tem bi veljalo odpreti debato tega tedna ali pa vsaj glasovanje. Dober seks naj ostane prvi med življenskimi radostmi, o slabem pa bi se že dalo diskutirati. Na začetku se je pri obojem potrebno malo pomatrati, pri enem pogovarjati pri drugem hoditi.  Sam užitek, vrhunec, orgazem pa se je v nedeljskih razmerah razvlekel na nekaj sto višinskih metrov kar je trajalo nekaj minut, za razliko od spolnega orgazma, ki v povprečju (pravijo tisti z več izkušnjami) pri moških traja pet sekund, pri ženkah  petnajst!.

Kolikor sem se uspel razgledati po svetovnem spletu ni podatkov, da bi kdo poškilil v višave nad 2000 metrov. Previdnost je mati modrosti. Na terenu človek hitro postane prepogumen, če ne zagleda ravno sledu velikega talnega plazu kot je tale na straneh TK Gora v pobočjih Hruškega vrha. Najbolj črnogledi so napovedovali, ljubitelji črnega humorja tudi v šali, prve zasute. Kar se tega tiče smo se dobro izvlekli.


Blagus v nedeljo ni smučal
Eden redkih alpinistov, ki lahko ponosno opraviči izostanek na belih strminah je bil minuli vikend Rok Blagus. Spet se smukam na področju sestrske rubrike a, ker se Roku Blagus kljub njegovi skorajda popolni predanosti športnemu plezanju še vedno zasvetijo oči tudi ob pogledu na strme visoke gore, si to dovolim. V nedeljo je uspel preplezati smer Veper lady (8b) v steni Babne. Vzpon za naslednjega pol leta pomeni konec intenzivnega frikanja (razen seveda balvanov nad baznim taborom) in začetek intenzivnega treninga v svrhe osrednje akcije v letu 2011, odprave na peto goro sveta, Makalu.

Filmček
Med klikanjem in iskanjem novic sem se ustavil na strani AO Rašica. So rekli, da ne bodo ljudje gledali filmov samo na dotičnem ljubljanskem svobodnem in odobrenem (?) gorniškem portalu in naredili simpatičen filmček. Resnici na ljubo gre za temeljit in lepo pripravljen prikaz celoletne plezalske in obplezalske aktivnosti enega najmnožičnejših slovenskih ferajnov, ki mu mnogi v šali pravijo ženitna posredovalnica. Se opravičujem, da jim z dodatno reklamo delam gnečo na prihodnji šoli a sicer ne bi imel o čem pisati. Sicer pa tudi rašiško geslo: “Kjer vsaka poka najde svoj klin!”, ničesar ne skriva.

Začnite že enkrat proizvajati novice prosim!
Srečno!

Tomaž Jakofčič

Arhiv: vse Alpinistične novice

 

Značke:
PLE AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti