Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Občni zbor PD Snežnik

Darko Mohar: PD Snežnik deluje v Ilirski Bistrici že več kot sto let.

Končno so tudi dočakali tudi nove, lične prostore v katerih bodo lahko še popestrili svoje delo. V novih prostorih je opravljen tudi letošnji občni zbor, na katerem je izvoljen upravni odor z nekaj novih članov in novo/staro predsednico Darinko Deklevo.

V preteklem mandatu se je društvo vglavnem ukvarjalo z gradbeništvom saj so morali delno obnoviti planinski dom Draga Karolina na skoraj 1796 metrov visokemu Snežniku. V domu so obnovili kuhinjo, toaletne prostore, podporni zid, vpeljani novo električno napeljavo in še marsikaj drugega. Kljub tej veliki nalogi so bili uspešni tudi vodniški odsek in mladinski, gorski reševalci, markacisti, pa tudi tri skupine ki delujejo znotraj društva: planinske skupine Jesensko resje, Bazovica, ki deluje na Reki na Hrvaškem in Podgora. Vsako leto društvo izpelje tudi planinski tabor za šolsko mladino. Letošnji je bil v Završnici v podnožju Stola, najvišjega vrha Karavank.
Na letošnjem občnem znoru so tudi podeljene bronaste, srebrne in zlate značke Planinske zveze Slovenije najbolj delovnim članom društva, kakor tudi plakete vsem tistim ki so prispevali k uspešnem delu v društvu. Prisotne je pozdravil predsednik MDO primorsko-notranjskih PD Marko Vidmar.

V načrtih za naslednji mandat je povdarjeno okončanje del na Snežniku, začetek obnovitvenih del na Planinskemu domu na Sviščakih, predvsem pa začetek planinske šole za odrasle in obnova Poti prijateljstva Snežnik – Snježnik, ki je trenutno žal prekinjena z mejo med dvemi državami. Z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo in preselitvijo šengenskega režima na hrvaško vzhodno mejo bo pot spet lahko zaživela svoje polno življenje. Pred tem bo pa treba narediti vse da se na pot ne pozabi in da, neglede na mejo ki jo se mora prestopiti na uradnih mednarodnih mejnih prehodih, pot še naprej povezuje planince sosednjih krajev, oziroma dveh dežel. Za naslednje leto je predviden ogled stanja poti, obnova pečatov tam kje manjkajo, priprava novih vodnikov in srečanje planincev obmejnih krajev.

Darko Mohar

 
 

 


Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Občni zbor PD Snežnik"

Franci Savenc,

Občni zbor je buil 19.11.10

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46093

Novosti