Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dogovor o sodelovanju med PZS in GRZS

PZS: V soboto, 4. decembra 2010, bo v Celju na svoji izredni skupščini Planinska zveza Slovenije podpisala z Gorsko reševalno zvezo Slovenije dogovor o sodelovanju.

Predsednika obeh organizacij, Bojan Rotovnik (PZS) in Igor Potočnik (GRZS), sta se ob podpisu pisma o nameri na Dnevu gorskih reševalcev na Jezerskem, 12. junija letos, javno obvezala, da bosta v prihodnje aktivno sodelovala, pristopila k reševanju odprtih vprašanj in spodbujala postopke za sklenitev pisnega dogovora o sodelovanju med organizacijama.

Bojan Rotovnik pravi: »Glavni namen podpisa dogovora je, da se sodelovanje med planinci in gorskimi reševalci vzpostavi vsaj na takšnem nivoju, kot je bilo takrat, ko smo še bili združeni v enotni organizaciji. To bo najpomembnejša vsebina dela skupnega odbora, ki smo ga poimenovali Gore in varnost, z delom bo odbor začel že letos«.

Igor Potočnik pa: »Leta 2006, ob ustanovitvi samostojne zveze GRZS, so se odnosi, na žalost, med tedanjima vodstvoma zaostrili. Bilo je nekaj pogovorov, ki pa niso obrodili sadov. V letošnjem letu, po izvolitvi novegih vodstev, je v odnosih zavel nov veter.
Obe zvezi sta določili po tri člane, ki bodo delovali v novem odboru. Njihovo delo bo temeljilo predvsem na preventivnem področju, ter vzgoji planincev in ostalih gornikov. GRZS tak dogovor pomeni zelo veliko, predvsem boljše in kakovostnejše sodelovanje med organizacijama, izmenjavo izkušenj in prenašanje le-teh na člane obeh zvez«.

Prva skupna projekta bosta obveščanje javnosti o nevarnosti proženja snežnih plazov po posameznih gorskih skupinah ter skupni Dan varstva pred snežnimi plazovi za člane planinskih društev in ostale ljubitelje narave.
»S predsednikom GRZS sva se osebno zavzela, da sva pripravila ustrezne podlage za dolgoročno sodelovanje, ki bo temeljilo na medsebojnem spoštovanju,« še dodaja predsednik PZS.
O spremembah, ki planinsko zvezo čakajo v prihodnosti, pa je dejal: »Po izvedenih pripravah bomo prve večje spremembe v planinski organizaciji izvedli v letu 2011, predvsem s sprejemom novega statuta in prenovo sistema članarine, z začetkom veljavnosti v letu 2012. S tem želimo delovanje organizacije približati potrebam in zahtevam sedanjosti ter dati večji poudarek na vsebini in pripadnosti organizaciji«.

02.12.2010


Bojan Rotovnik (PZS) in Igor
Potočnik (GRZS), Jezersko 12.6.10

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45899

Novosti