Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Preprosto roža

Vabimo vas na predstavitev knjige Preprosto roža, ki je izšla letos v samozaložbi avtorice Alenke Mihorič (roj. Seifrid).

Predstavitev bo v sredo, 1. decembra 2010, v Knjižnici Domžale ob 19. uri.
Intervju z avtorico bo vodila slavistka Jenny Sraka. Nastopil bo tudi moški pevski zbor Janez Cerar iz Domžal.

Za kakšno knjigo gre? V njej so pesmi, v katerih nastopa narava, predvsem pa gorsko cvetje. Pesmi dopolnjujejo barvne fotografije. Spremno besedo je napisala slovenska pesnica Neža Maurer.

Vstop je prost. Prisrčno vabljeni!

Več informacij o knjigi in avtorici najdete na: Kamniški vrh

O avtorici:
Alenka Mihorič
je rojena 1958 v Mariboru. OŠ je obiskovala v Limbušu, Dolu pri Ljubljani in Domžalah, gimnazijo pa v Kamniku. Diplomirala je iz računalništva na Univerzi v Ljubljani leta 1982. Osem let je službovala v Iskri Avtomatiki, nato pa kot profesorica informatike na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji v Ljubljani, kjer poučuje še danes.
V prostem času se ukvarja z botaniko (ustvarja spletno stran Flora Kamniškega vrha in aktivno sodeluje pri Botaničnem društvu Slovenije), planinarjenjem ter fotografiranjem (njene fotografije in članki so objavljeni v cca. 30 različnih publikacijah). Pesmi piše z daljšimi premori že od konca OŠ. Pesniška zbirka s fotografijami Preprosto roža je njen samostojni prvenec. Knjigo je tudi oblikovala sama. 

Iz spremne besede pesnice Neže Maurer:
Pred nami so pesmi, v katerih divje cvetje divjih planin živi kot samostojen osebek (organizem, ki se druži in bojuje z vetrom, s pečino, pomanjkanjem vode in skope zemlje), ki s svojo lepoto in vonjem, s svojo izjemnostjo sredi skal vsak trenutek dokazuje, da je življenje dar.


 

 

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti