Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vrh na vrhu

PZS: Tradicionalno srečanje poslovnih partnerjev in prijateljev Zavarovalnice Triglav, d.d., je prvi septembrski konec tedna združilo planinsko in humanitarno noto.

Najvišji slovenski postojanki - Domu na Kredarici je organizator ob tem dogodku namreč podarili reanimacijsko napravo oz. defibrilator.

Nedavno je Zavarovalnica Triglav, že vrsto let naklonjena prijateljica Planinskega društva Ljubljana- Matica, v Domu na Kredarici pomagala obnoviti okna, letos pa je koča z njihovo donacijo bogatejša za opreme za reanimacijo (defibrilator). Namenjen bo oskrbnikom koče na Kredarici in njenim obiskovalcem. Osvajanje gorskih vrhov je lahko tudi nevarno, nesreča pa žal nikoli ne počiva, zato bo nova medicinska oprema dobrodošla pomoč pri reševanju življenj v primeru najhujšega. V planinskem društvu Ljubljana­­-Matica, ki je oskrbnik 2515 m visoko ležečega doma na Kredarici, odprtega skozi vse leto, so se skupaj s planinci, ki jih v svojih vrstah štejejo več kot 3150, razveselili nove pridobitve.

Preplet 110-letne tradicije, ki je skupna PD Ljubljana Matica in Zavarovalnici Triglav, ter stiski rok obeh prvih mož potrjujeta vzajemno skrb za izboljšanje varnosti in dobrega počutja obiskovalcev gora. Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, in Tomaž Willenpart, predsednik PD Ljubljana-Matica, sta ob predaji defibrilatorja izrazila željo, da bo planinski vsakdan na Kredarici odslej varnejši. Matjaž Rakovec je poudaril, da je družbena odgovornost ena izmed temeljnih vrednot Zavarovalnice Triglav. Izrazil je tudi upanje, da bo reanimacijski aparat čim redkeje treba uporabiti, če pa pride do nesreče, pa bo pomembno pomagal k reševanju življenj.

Tomaž Willenpart pa je poudaril:" Planinsko društvo Ljubljana-Matica je z veseljem sprejelo novico o predaji defiblatorja s strani dolgoletnega partnerja Zavarovalnice Triglav d.d. Ta bo pripomogel k boljši oskrbi planincev v Triglavskem domu na Kredarici in njegovi širši okolici. Prepričani smo, da bo naprava dobrodošla pomoč zdravstvenemu osebju in reševalcem. Zavedati se moramo namreč dejstva, da je prav hitrost posredovanja velikokrat tista, ki rešuje življenja."

V planinski postojanki na Kredarici, ki je odprta skozi vse leto, se vsako leto ustavi okoli 40.000 planincev, četrtina jih v gorah tudi prenoči. Postojanka, ki tudi po zaslugi Zavarovalnice Triglav mnogim planincem daje še varnejše in udobnejše zavetje, je letos vključena tudi v akcijo Očistimo slovenske gore. Z njo Zavarovalnica Triglav uresničuje svojo družbeno odgovornost in skrbi za ohranitev naših gora.

06.09.2010

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46062

Novosti