Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Greva pod objem gora

V okviru založbe PZS je izšla povsem nova zgoščenka Mladinske komisije PZS.

Naslovni pesmi »Greva pod objem gora« se je na zgoščenki pridružilo še šest avtorskih skladb in ena priredba.

Projekt planinske zgoščenke je Mladinska komisija PZS zasnovala leta 2007 ob spoznanju, da kljub izredno pestremu delu z mladimi planinci skorajda ne premoremo novejših mladinskih planinskih pesmi. Na taborih, srečanjih in seminarjih smo prepevali zgolj ljudskein umetne pesmi ter popevke, ki so opevale gore, lepoto gorskega sveta, idiliko življenja na planinah, zaradi pomanjkanja "svojih" mladinskih planinskih pesmi pa smo na planinskih srečanjih običajno prepevali tudi pesmi sorodnih organizacij (skavtov, tabornikov). "Duhovni oče" projekta, sedanji predsednik MK PZS Uroš Kuzman je skupaj z mladim glasbenikom Andrejem Hočevarjem nato tri leta pletel prave besede v zanimiva besedila, ki jih spremljajo spevne melodije. A splačalo se je čakati. Pesmi na MK-jevskem CD-ju so zasnovane sistematično, ne smemo pa tudi mimo planinske vzgojno-izobraževalne note v posameznih pesmih. Sedem novih pesmi skupaj z eno priredbo tako poskuša vsaj deloma pokriti potrebe mladih planincev na tem področju. Velja omeniti, da je pri projektu sodelovalo več kot 30 mladih glasbenikov, ljubiteljev gora.

Vse in še več o projektu lahko preberete na spletni strani www.planinske-pesmi.si. Glasbeni CD Greva pod objem gora je na voljo v založbi PZS (naročila tudi preko spleta). Zanj boste odšteli 6,25 EUR, če pa se potrudite in kupite pet izvodov ali več, ste deležni 20-odstotnega popusta.
Z nakupom zgoščenke boste podprli Mladinsko komisijo PZS in omogočili nove projekte na področju dela z mladimi!

Planinske-pesmi.si: Vsebina zgoščenke
Na zgoščenki Pridi pod objem gora najdete osem pesmi, ki jim je skupna planinska tematika. Oglejte si kako so pesmi nastale in poslušajte kratke izseke!

mp3 Posnetek skladbe
pdf Besedilo in akordi

PZSpredstavitev/nakup

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti