Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tretja Trans Slovenija prek gora

Gorenjski glas - Vilma Stanovnik: Športni navdušenci se gotovo še spomnite prve izvedbe Trans Slovenije, ko so lani avgusta udeleženci morali v petih dneh preteči oziroma prehoditi Slovenijo po diagonali.

Kranj - Podviga, premagati štiristo kilometrov, se je lotilo osemnajst tekačev, ki so se na pot podali v Goričkem in jo zaključili v Piranu, kamor je kot prvi pritekel Zdravko Barič. Temu prvemu ekstremnemu tekmovanju z imenom Trans Slovenija je letos februarja sledila zimska izvedba, ko so tekači morali opraviti z 220-kilometrsko potjo po Sloveniji. Na preizkušnjo se je prijavilo 34 tekačev, v cilj jih je prišlo 31, z zasneženo potjo pa je najhitreje opravil Lojze Primožič.

Tretja preizkušnja Trans Slovenija, ki se bo začela v četrtek, 5. avgusta, v Logarski dolini in končala v nedeljo, 8. avgusta, v Kopru, bo gorska. Kar precej je bo potekalo po Gorenjski, saj udeležence že prvi dan čaka vzpon na Pavličevo sedlo in Jezerski vrh, drugi dan pa na Vršič. Tudi tretji dan se bo treba povzpeti na Livek nad Sočo. Kot je povedal vodja organizacije prireditve Iztok Boltez, se je zanjo prijavilo 24 tekačev, veliko zanimanje za vse takšne preizkušnje pa je dokaz, da v Sloveniji obstaja zanimanje za dolgi tek. »Gorska Trans Slovenija bo potekala po najlepših koncih Slovenije in Gorenjske, bolj kot tekmi pa bo prireditev tudi tokrat namenjena prijetnem druženju tistih, ki jim dolgi teki predstavljajo preživljanje prostega časa. Večina si zato tudi zada cilj, da pride do konca poti, ne pa da bi dosegla posebne rezultate,« tudi pravi Iztok Boltez, ki vabi, da tekače spodbujate ob trasi. Dolga bo tristo metrov, prvi dan bo potekala od Logarske doline do Poljč, drugi dan od Poljč do Bovca, tretji dan od Bovca do Nove Gorice in četrti dan od Nove Gorice do Kopra. Več informacij lahko dobite na spletni www.trans-slo.si.

Vilma Stanovnik

  03.08.2010

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti