Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Tradicionalni tabor družin

Tadej Debevec: Tradicionalni tabor družin je bil tudi letos na ustaljeni lokaciji (Cortina d'Ampezzo) zadnji teden julija.

... Vremensko je bil precej dinamičen (hladno, popoldanske padavine), zato smo se lotevali predvsem krajših smeri. Kljub temu, se je dalo plezati vsak dan. Z otroci smo večkrat obiskali bližnja plezališča, raziskovali okolico petih stolpov in se povzpeli na Baito Scotoni, kjer je res lepo poskrbljeno za male obiskovalce. Na taboru je bilo cel teden prisotnih deset  družin s skupno več kot 35 udeleženci.

Slovenščina je bila v kampu kar pogost jezik in ob dejstvu, da je tam obenem potekal tudi večji tabor AO Rašica (> 30 udeležencev) niti ni presenetljivo, da so bili upravljalci kampa na koncu že kar malo nervozni na Slovence, čeprav brez pravega razloga.

Med množico plezalnih vzponov opravljenih v okviru tabora velja omeniti vzpona Jerneja Lukše (AO Rašica) in Davida Pavloviča (AO Litija) v Constantini Appoloniu (VI+, A0, V, 500 m; Tofana), Mince Mramor (AO Rašica) in Samota Krmelja (AO Ljubljana - Matica) v Laccedeliju (VI, A0, V, 400 m; Cima Scotoni) ter proste ponovitve ženskih rašiških navez: Constantini - Ghedina (VI-, IV, 500 m) v Tofani (Sonja Tekavec & Velesa Mrak); Zepfer (VI, IV, 240 m) v Lastoni di Formin (Vesna Pavlovič & Minca Mramor) in uživaško navrtane Nikibi (6b, 6a, 180 m) trojne naveze Vesna, Minca in Nevenka Predalič.

Za podporo se ob koncu zahvaljujemo matičnemu odseku in društvu (AO in PD Rašica), ki nam vsa ta dolga leta stojita trdno ob strani. Naslednje leto bomo tabor prestavili na drugo še atraktivnejšo lokacijo.
Vabljeni!


Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti