Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Frippe vztraja

Fredrikericsson.com: Vreme je letos v severnem delu Pakistana najslabše v zadnjih dvajsetih letih.

Obilne padavine in poplave so zahtevale več sto smrtnih žrtev in tisoči so izgubili zemljo in lastnino.

Tudi K2, druga najvišja gora sveta, se nahaja na tem območju, kjer Fredrick Ericsson želi kot prvi opraviti smučarski spust z vrha.
Najlepši preizkus snega in terena na K2 je naredil iz tabora 3 pred tremi tedni po obilnih snežnih padavinah v idealnih snežnih razmerah.
Zadnjega mu je uspelo zaključiti pred tednom dni pod taborom 4 na višini 7800 metrov v povsem drugačnih razmerah. Dolgotrajno obdobje močnega vetra je odpihnilo večino snega s Česnove smeri, kjer naklonina ne popusti pod 45 stopinj. Spihano pobočje mu je za silo omogočilo skoraj 3000 metrski spust do baznega tabora.
Sedaj bo potrebno počakati na novo pošiljko snega, saj ga bo v ožini imenovani »Ozko grlo« nad C4 za neprekinjeno smučanje še kako potreboval.

Avgust je praviloma na tem območju plezalcem notorično neprijazen, tako da se odprave mrzlično povezujejo in čakajo na svoj zadnji poskus. Fredrick tako že tretji mesec čaka na ugodnejše snežne in vremenske razmere za svoj popoln spust z vrha na smučeh. Ostanite priklopljeni!


Kako izgleda K2 v živo pa si lahko ogledate v dokumentarnem filmu, ki bo v sredo ob 17.30 na TV SLO 1

 

 

1 komentarjev na članku "Frippe vztraja"

Andrej Terčelj,

Po zadnjih telefonskih informacijah s hriba bo prvi naskok na vrh začel v četrtek, tako da lahko smuča z vrha že v petek 6.8.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti