Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dostojen uvod v proslavljanje 70-letnice PD Kamnik

Kamniški občan: 17. marca se je zbralo na Veliki planini 140 mladink in mladincev iz planinskih društev Mengeš, Domžale, Črnuče, Ljubljana matica, Železničar, PTT, Kamnik in kamniških mladinskih aktivov.

V okviru proslav 70-letnice ustanovitve društva je mladinski odsek organiziral pohod, ki naj bi bil obenem tudi manifestacija ob 20-letnici ustanovitve USAOJ ter spomin na V. državno konferenco SKOJ na Mali planini.
Mladinci so bili nastanjeni v 4. planinskih kočah. Na predvečer so jim delali družbo nekdanji borci, ki so pripovedovali mladini o partizanstvu na kamniškem področju. Zlasti je bilo zanimivo pripovedovanje tov. Podbevška, ki je mladim zelo živo prikazal težke čaše NOB. Naslednji dan v nedeljo se je vršila kratka svečanost s polaganjem venca pri spominski plošci pod Lectarjevo kočo. Po krajšem nagovoru predsednika PD Kamnik je govoril še predsednik občinskega komiteja ZMS Kamnik Peter Lavrič, ki je orisal zgodovino mladinskega gibanja pri nas ter pomembnost V. državne konference, ki je bila na Mali planini.
Najboljše želje mladim pa je zaželel tudi tov. Lado Podbevšek v imenu občinskega odbora ZB.
Po končani svečanosti se je razvila skoraj 1 km dolga kolona smučark in smučarjev ob skrbnem vodstvu smučarske ekipe in gorske reševalne službe na pohod proti novemu naselju na Veliki planini. Zaradi slabega vremena je bila proga nekoliko skrajšana, tako da so smučali nato po obronkih Gojške planine nazaj v planinski dom. Lahko trdimo, da je mladina dostojno proslavila 70-letnico društva in 20-letnico ustanovitve USAOJ.
Planinsko društvo Kamnik je manifestacijo ob pomoči občinskega komiteja ZMS in občinskega odbora ZB ter ostalih organizacij izpeljejo res odlično. Vse je potekalo brezhibno. To dokazuje, da je možno s skupnim sodelovanjem doseči res veliko.
 

marec 1963

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti