Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prvi koraki v svet vertikale

Ali se rada pritožuješ: »Premajhna sem, sicer bi priplezala do vrha!«
Ali si večkrat misliš: »Če bi bil močnejši, bi jo zagotovo splezal!«

Potem je nov plezalni priročnik namenjen prav tebi!

/.../ Večina plezalcev se v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali. Gučkova knjiga ne vsebuje načrtov treningov in vaj za moč, ampak razlaga principe racionalnega in pravilnega gibanja v steni, opozarja na napake in kako jih odpravimo.

Tisto, kar dobre loči od ostalih, so slog, eleganca in lahkota, s katero premagujemo ovire.


Knjigo bi moral prebrati vsak začetnik, preden se navzame napak, ki jih je kasneje težko odpraviti. Najbolj pa bodo presenečeni tisti, ki mislijo, da že vse obvladajo, pa bodo odkrili, koliko več se da splezati z isto močjo in boljšo tehniko.

  • Avtor Vili Guček
  • Format 125 mm x 210 mm,
  • mehka plastificirana vezava,
  • barvne fotografije


Edini plezalni priročnik v slovenščini, ki se ukvarja predvsem z bistvom plezanja – gibanjem. Priporočljiv tako za tiste, ki menijo, da so premalo močni, kot tiste, ki se zavedajo, da so preveč močni!
Andrej Grmovšek

Nadvse uporabno ... Skrivnosti, ki se jih sicer naučiš šele z večletnim trdim delom. Priročnik, ki ga potrebuje vsak plezalec.
Jure Golob

Vsebina knjige je simpatično vodilo k uspešnejšemu in racionalnejšemu plezanju. Avtor je strnil načine plezalnega gibanja v jasen, slikovit in uporaben okvir, ki ga lahko vsak posameznik izvaja sam. To ni »klasična« knjiga o treningu moči prstov, rok, ramenskega obroča … Je knjiga po mojem okusu, osredotočena na tehniko plezanja, ravnotežje …, ki tudi šibkejšemu plezalcu omogoča plezanje na visoki ravni.
Aljoša Grom

 
Prednaročilo: Prvi koraki v svet vertikale

Kategorije:
Novosti BIB PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti