Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ponovno incident

AO Kranj: ... v plezališču Nova Bohinjska Bela 

Celotna objava na AO Kranj >>> 

/.../ Z avtom sva se pripeljala čisto do plezališča. Ko sva si ogledovala smer je prišel kmet in naju grdo nahrulil, češ da je to njegova zemlja, da nimava tam pravice plezati in da naj se pobereva stran. Sem se poskusil na lep način zmeniti, da bova avto odpeljala dol, pa se je samo še bolj grdo zadrl nazaj. Tine mu je potem lepo povedal naj se vede malo bolj kulturno, ker nisva bila nič kriva, saj resnično nisva vedela kakšna je situacija.
Situacija pa je taka, da je kmet fejst jezen na nas plezalce. Razlogov je baje več, od tega da naj bi ga neki zaparkirali in se nato arogantno vedli, do tega da naj bi kmet pri delu poškodoval nekomu avto in je imel zaradi tega probleme. Skratka, noče nas tam!

Zato pozivam vse, da do nadaljnega ne plezamo v Novi Bohinjski Beli. Vsaj dokler ne dosežemo dogovora s kmetom.
Stena je na njegovi zemlji in ima vso pravico da nam prepove plezanje. V bistvu ga je že, na nek način. Ampak mislim, da je še upanje, če bomo pravilno in fer pristopili k problemu.

V tistih koncih priporočam Kupljenik in Bitnje, ki ponujata podobno plezarijo. Če pa že morate plezati tam, pustite avto v dolini in se sprehodite do stene. ... Bilo bi res škoda, da bi izgubili enega od najboljših, če ne najboljše plezališče na Gorenjskem.
Zdaj je treba obvestit odgovorne, da se čim prej razjasni kako ni kaj.


Komentarji: 

/.../ Andrej Kecman: Problem se očitno še vedno vleče. Jaz sem tega kmeta srečal kaki dve leti nazaj. Bil je prijazen, kljub temu, da so bili gor parkirani trije avtomobili. Takrat je prosil, da ne parkiramo več, saj bo vlačil les dol. Plezalci so se do njega obnašali zelo grdo in arogantno in res se je zgodilo, da je oplazil en avto. Nesramno od tega plezalca je, da je kmeta terjal za škodo, saj je vsakega,ki gaje srečal opozoril na spravilo lesa. Očitno so bili plezalci še naprej bolj pametni, on pa je pač uveljavil svojo pravico.


AN - 05.08.08: ... Precej grozno se sliši ... 

10.04.2010
 


  11.04.2010



Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46095

Novosti