Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Kandidatne liste za volitve v organe PZS

...  za predsednika, podpredsednike, člane UO, predsednika NO, člane NO, predsednika ČS, člane/namestnike ČS - Aktivnost kandidata v planinski organizaciji objavljamo le za predsedniške kandidate, vse ostalo (tudi njih življenjepisi) je v skupščinskih Obvestilih

Kandidati (3) za predsednika PZS:

Franc EKAR (PD Kranj)
Ekar Franc se je v letu 1956 včlanil v PD Kranj; V letu 1963 je bil izvoljen za načelnika AO PD Kranja. V tem obdobju je opravil tudi številne plezalne vzpone doma in v tujini, ki so ga uvrstili med vrhunske slovenske alpiniste tistega časa. Tudi v vrste gorskih reševalcev je vstopil v letu 1959 in leta 1964 je že opravil izpit za gorskega vodnika za plezalne vzpone in turno gorsko smučanje. V letu 1973 je bil izvoljen za predsednika PD Kranj, katero je še lani zasedlo po članstvu drugo mesto med PD v Sloveniji. Ima odgovoren čut do varovanja narave zatorej ni naključje, da je opremil vse tri planinske postojanke z čistilnimi napravami in odpravo diesel elektro agregatov...; Kot spomenik Ekarja pa bo obstala Kranjska koča na Ledinah, ideja in realizacija, ki že več kot 30 let služi svojemu namenu. Tudi začetek gradnje Slovensko planinskega muzeja je odločno pospešil prav Ekar.
Tudi v obdobju predsednikovanja Ekarja PZS ne moremo mimo dejstva, da je PZS v vseh letih od 2002 do 2009 poslovala pozitivno in, da so bile poravnane vse finančne obveze iz preteklih obdobij. Posebno pozornost pa je namenjal MDO PD, katerim se je po njegovem predlogu in pobudi prvič v PZS pričelo namenjati sredstva, kot minimalna podpora za delo MDO. Ne smemo pa mimo dejstev, da je velik zagovornik za ohranjanje in varovanje vrednot in dejanj, kot razpoznavnosti slovenskega planinstva pa tudi njegovega SPD PZS premoženja. Žal se nekateri s tem popolnoma »ne« strinjajo, vendar je bil in ostaja pri tem pokončen brez kompromisen. Vse za dobro slovenskega planinstva združevanega v PZS. 

Manja RAJH  (PD Vinska Gora)
V aktivno delo v planinski organizaciji sem se vključila v letu 2000. Naloge, ki sem jih oz. jih še opravljam od leta 2000 v Planinskem društvu Celje- Matica: - Načelnica Mladinskega odseka od 2000 – 2004; V prvem letu sem povezala v društveno dejavnost mlade planince iz naslednjih celjskih vrtcev in osnovnih šol: Vrtec Zarja, I. OŠ, IV. OŠ, Hudinja, Ljubečna, podr. OŠ Šmartno v R.d.. Zagotovili smo izobraževanje mentorjev PS in strokovno pomoč vodnikov društva.
Vsako leto se je tradicionalnega družabnega srečanja osnovnošolskih planincev udeležilo okrog 200 mladih planincev iz našega društva.
Leta 2001 smo se ponovno začeli udeleževati poletnih planinskih taborov za osnovnošolce, prvo leto pod vodstvom sosednjega društva, nato pa sem bila pet let vodja tabora. V času vodenja MO so si tri mlade planinke pridobile naziv mladinska planinska vodnica in štiri mentorice naziv mentorica PS. Mladinski odsek je še vedno zelo aktiven in število članstva do 26 let predstavlja letno 50 – 60 % vsega članstva.
- podpredsednica PD Celje – Matica od 2002 do 2003; V tem času smo z aneksom k najemni pogodbi uredili dobre medsebojne odnose z najemnikom Doma planincev in Orlovega gnezda v Logarski dolini, začeli s pripravami za ureditev prostora za planinske tabore pri Domu planincev.
- predsednica PD Celje – Matica od februarja 2003 do maja 2008: Največji uspehi na področju gospodarjenja, na področju katerega sem aktivno delala: uvedba računalniško podprtega poslovanja planinskih postojank in društvene pisarne; lastno knjigovodstvo in računovodstvo, po letih izgube v poslovanju smo ves čas mojega mandata poslovali pozitivno; elektrifikacija Orlovega gnezda pri slapu Rinka, začetek urejanja dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja Frischaufovega doma, na podlagi potrjenega projekta začetek celovite notranje prenove Doma planincev, temeljita statična obnova zgradbe Kocbekovega doma, katerega obratovanje je bilo zaradi slabe statike nevarno. Zaradi napake pri denacionalizacijskem postopku pridobili na našo zahtevo nazaj precej zemljišč okrog Celjske koče; začetek postopka za ureditev zemljiškoknjižnega prenosa zemljišč k.o. Radegunda.
V društvu aktivno delajo odseki: Alpinistični, Športno plezalni, Markacijski, Mladinski, Odsek za izletništvo in pohodništvo. Dobro vodenje odsekov, zagnanost članov se je vseskozi odražala v uspešnosti posameznih članov, zlasti na področju Športnega plezanja, kjer imamo odlične dosežke v različnih zvrsteh športnega plezanja, kategorizirane športnike, najboljšega alpinista leta 2003, izjemno zanimive zahtevne pohode,...
- Odgovorna oseba za računovodsko področje od leta 2003: knjiženje zahtevnejših poslovnih dogodkov, obračuni DDV, sestavitev zaključenega računa - Mentorica PS, vodja planinskega krožka Zarjini planinci od leta 1998: otroci stari 5-7 let, od prehoda na 9 letno šolanje 5-6 let. Naloge, ki sem jih oz. jih še opravljam v Savinjskem meddruštvenem odboru PD:
- namestnica predsednika od 2007 do 2008
- predsednica od januarja 2009, prej nekaj mesecev po odstopu predsednika v.d.; društva so tekoče informirana o delu vodstva PZS, dogovorili smo se za stalno letno srečanje planincev odbora vsako zadnjo soboto v maju, spodbujam medsebojno povezovanje in sodelovanje na vseh področjih, udeležujem se vseh zborov in jubilejev na katere sem povabljena, sklenila sem pogodbe z večino termalnih kopališč na našem območju, kjer imajo člani popuste za storitve.
Naloge, ki jih opravljam v organih PZS:
- članica Gospodarske komisije UO PZS od leta 2006: zavzemam se, da GK opravlja konkretne naloge na področju gospodarjenja in samostojno sprejema sklepe s tega področja
- članica UO PZS na podlagi funkcije v S MDO PD: tvorno in argumentirano sodelujem v razpravi in sklepanju. 

Bojan ROTOVNIK (PD Šoštanj)
Bojan Rotovnik je član PD Šoštanj od leta 1986 in je od leta 1992 vključen v različne organe društva. Opravljal je funkcije: načelnik MO, večkrat član UO, rednik društvenega glasila Planinski popotnik in predsednik PD. V tem in preteklem mandatu opravlja funkcijo blagajnika PD. Od leta 1992 je vodnik PZS, sedaj s kategorijama A, B, D in G. Je tudi inštruktor planinske vzgoje (od leta 2004) in vaditelj orientacije PZS s predavateljsko licenco (od leta 1997).
Bil je urednik in soavtor učenika Planinska šola, Vodniškega učbenika, učbenika Planinska orientacijska tekmovanja in priročnika Planinski tabori ter urednik priročnika za mentorje PS.
Od leta 1995 je bil tudi aktivni član več organov PZS (predsednik Mladinske komisije, vodja Odbora za orientacijo MD, član Vodniške komisije, član Komisije za usposabljanje in preventivo, vodja Programskega sveta PUS Bavšica in voljeni član UO PZS).
Poleg tega je aktiven tudi v Športni zvezi Šoštanj, Naravovarstveni zvezi Smrekovec, Olimpijskem komiteju Slovenije, Košarkarski zvezi Slovenije in Krajevni skupnosti Šoštanj.

Kandidati (6) za podpredsednike PZS: Stanko Gašparič  (PD Rečica ob Savinji), Marko Goršič  (PD Podpeč-Preserje), Drago Horjak  (PD Mežica), Štefan Keber  (PD Prevalje), Borut Peršolja  (PD Domžale), Tone Tomše  (PD Radovljica)

Kandidati (9) za člana UO: Franc Berk, Marko Bradaškja, Miro Eržen, Franc Miš, Janez Petkoš, Roman Ponebšek, Danilo Škerbinek, Tone Tomše, Uroš Vidovič

Kandidat (1) za predsednika NO: Andrej Brvar

Kandidati (4) za člana NO: Marjan Burja, Bruno Fras, Metod Kovač, Rudolf Zadnik

Kandidat (1) za predsednika ČS: Stane Simšič

Kandidati (4) za člana/namestnika ČS: Erna Anderle, France Jamnik, Andreja Švigelj, Vladimir Zemljič

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Kandidatne liste za volitve v organe PZS"

Bruno Fras,

Za ČS bi moralo biti vsaj 8 kandidatov (4 + 4) ter kandidata za tožilca ČS in njegovega namestnika (2). Le kaj se je tokrat dogajalo pri kadovanju kandidatov? Res ni bilo interesa v društvih za te funkcije? Ali gre za neinteresiranost "baze" ali si pa ta želi večjih sprememb v naši organizaciji? Morda bo skupščina 8. maja le odgovorila na ta vprašanja.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti