Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 26. in 30.08.1972

Večer, Šport - Inko Bajde:79 Mariborčanov na Triglav, Durmitorci spet doma

79 MARIBORČANOV NA TRIGLAV
PD Kozjak Maribor že vrsto let prireja tradicionalni izlet Mariborčanov na Triglav. Letos nosi naziv "79 MARIBORČANOV NA TRIGLAV". Datum, ki so ga izbrali za letošnji pohod, je 9. in 10. September. Udeleženci se bodo iz Maribora odpeljali 9. ob 5. uri zjutraj z avtobusi izpred društvenih prostorov v Orožnovi ulici 2, do Vrat, od tod pa nadaljevali pot čez prag na Staničevo kočo ali pa Kredarico. Naslednji dan je predviden za vzpon na vrh in nato sestop v Krmo do Kovinarske koče, kjer jih bodo spet čakali avtobusi za povratek v Maribor prek Bleda in Vintgarja.
Cena izleta za nečlane je 135, člane 125, za mladino do 27. leta 85 in člane 80 dinarjev. Vplačate jo lahko v pisarni počitniške zveze v Orožnovi ul. 2.

Durmitorci spet doma
Po dolgi in naporni pa vendar zanimivi poti ob Jadranski magistrali se je 11- članska alpinistična odprava AO Kozjak in AS PD Impol v Slov. Bistrica, srečno vrnila v Maribor.
Celotno, preko 2000 km, od teh kar tristo po slabem makadamu, dolgo pot, so avtomobili kar dobro prestali, prav tako pa tudi olje podjetja Petrol, ki smo ga na tej poti testirali. Zdaj ko smo spet doma, se še enkrat zahvaljujemo vsem podjetjem in organizacijam, ki so nam pomagale, bodisi finančno, bodisi materialno, da je naša odprava uspela in tako postala garant ter vzpodbuda za akcije, ki bodo sledile.
Povedati je treba, da smo z rezultati odprave povsem zadovoljni, kajti v tem času, ki smo ga imeli na razpolago, se več kot smo naredili res ne bi dalo storiti. S seboj smo prinesli veliko filmskega gradiva, ki ga je potrebno še urediti, prav tako pa pripraviti še ves ostali material za dopolnitev in izdajo novega durmitorskega priročnika.
Preplezali smo 6 prvenstvenih smeri in eno od teh posvetili spominu na tragično preminulega Robnik Mihca, mariborskega alpinista, ki se je letos ponesrečil v dolini Vel. Paklenice.

I. Bajde

 

26. in 30.08.1972

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti