Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 21.08.1972

Večer, Šport - Inko Bajde:Durmitor 1972

Durmitor 1972
Akcija AO Kozjak, Maribor, in AS PD lmpol, Slovenska Bistrica, se izteka. Prehitro so minili dnevi v osrčju durmitorskih gora in sten. Višinsko taborišče na Zeleni loki smo že podrli in ga spravili do srednjega tabora. S tem je glavni cilj odprave dosežen. Pripravljamo se na pot domov. O uspehu odprave je sedaj še prehitro govoriti, ker je treba zbrati in urediti še veliko gradiva. Naj samo povemo, da je bilo skupno opravljenih 49 vzponov v 14. smereh, od katerih je 6 prvenstvenih.
Jasno je, da bi bilo ob boljšem vremenu število vzponov dvakrat tolikšno, saj so bili od vseh dni na voljo le štirje takšni, da je vreme vzdržalo in omogočilo plezanje. Ocena vzponov se giblje med III. in IV. težavnostno stopnjo. Vzrok za nekoliko nižjo oceno leži predvsem v precejšnjem številu pripravnikov in začetnikov, po drugi strani pa v izredno nejasnih opisih nekaterih vzponov in skic smeri.
Po mnenju vseh udeležencev bi bilo v bodoče nujno sestaviti natančen vodnik po Durmitorju. Omeniti velja še, da smo posneli precej filmov in diapozitivov, tako da bomo po povratku lahko pripravili zanimivo predavanje.

I. Bajde
 

21.08.1972

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti