Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 30. in 31.03.1972

Večer, Šport - Inko Bajde: Raduha - Grintavec - Kramarjev smuk, Kavkaz: povabilo našim alpinistom

RADUHA - GRINTAVEC - KRAMARJEV SMUK
V nedeljo, 12. marca, so se štirje alpinisti AO TAM odpravili na Raduho. Kljub slabemu vremenu sta navezi Hercog-Podrebšek in Cverlin-Sukič preplezali Vetrne police, smer, ki je v letnih razmerah ocenjena z drugo težavnostno stopnjo. Izredne težave so imeli pri izstopu, saj so morali prebiti veliko snežno streho, da so se lahko povzpeli na vrh.
V soboto, 18. marca, pa so se trije alpinisti, prav tako člani AO TAM, povzpeli na Grintavec, in ker so imeli idealne razmere, so še isti dan sestopili nazaj v Kamniško Bistrico. V domu pod Storžicem so se sestali z ostalimi člani svojega odsegak (skupaj jih je bilo devet) in se udeležili tradicionalnega Kramarjevega smuka, ki ga vsako leto za člane PD in AO iz vse Slovenije organizirajo tržiški alpinisti.

Kavkaz: povabilo našim alpinistom
Sovjetska sindikalna športna zveza je poslala planinski zvezi Slovenije vabilo za 15 naših alpinistov, ki naj bi se od 7. do 26. avgusta udeležili tabora na Adil Su na Kavkazu. V zameno pa bi konec avgusta prišlo k nam 15 alpinistov iz Kazakstana. Da bi se lahko zainteresirani alpinisti pravočasno prijavili bo koordinacijska komisija PZJ v kratkem poslala vsem odsekom natančnejše pogoje.

I. Bajde

 

 

30. in31.03.1972

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti