Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smuka še do konca marca

Žurnal 24 - Polona Pegan: Stari vrh. S sezono so zadovoljni, težave jim povzročajo turni smučarji.

Na Starem vrhu imajo letos rekordno količino snega, tako da bo smuka možna vsaj še do konca marca.
Na smučišču Stari vrh so z letošnjo sezono kljub slabemu vremenu zelo zadovoljni, saj se jim je obisk v primerjavi z lani povečal za deset odstotkov, smuka pa bo možna vsaj še do konca marca – odvisno od vremenskih razmer. “Že od začetka sezone smo imeli dovolj snega, tako da smo tudi proge lahko maksimalno urejali, zato je verjetno tudi obisk večji. Poleg tega smo Ljubljani najbližje smučišče, ki ponuja tako dnevno kot nočno smuko,” meni direktor SCT Stari vrh Matej Demšar.

Težave s turnimi smučarji
“Težave nam povzročajo turni smučarji, ker se vzpenjajo in smučajo po smučišču, medtem ko ga urejamo za nočno smuko. Pri tem ogrožajo delo na smučišču, saj so zelo neprevidni. Zaradi varnosti je smučanje v času, ko naprave ne obratujejo, strogo prepovedano,” pojasnjuje Demšar.

V času obratovanja jih turni smučarji ne motijo, ko pa naprave ne obratujejo, so zaskrbljeni zaradi morebitnih nesreč.

Med smučarji prevladujejo Slovenci, ki prihajajo predvsem iz Gorenjske, Notranjske in Primorske, med počitnicami pa je veliko Hrvatov. Največ obiska je ob koncih tedna in lepem vremenu.

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Smuka še do konca marca"

Boris Strmšek,

Ta "težava" je prisotna tudi na nekaterih drugih smučiščih. Tudi na Mariborskem Pohorju smo včasih nezaželeni. Jaz sicer razumem, da v času urejanja smučišča, oziroma, ko so teptalniki na progah, predstavlja to določeno nevarnost za (turne?) smučarje. Če pa nikjer ni nobenih strojev in smučišče ne obratuje, pa predstavljajo smučarji težavo samo v glavah nekaterih. Kaj pa tisti smučarji, ki še po koncu obratovanja smučišč ostanejo v kakšnih kočah, brunaricah in podobnem, si privoščijo še nekaj borovničevcev, špricerjev, piv ali karkoli ter se potem zapeljejo še do vznožja, kjer imajo parkiran avtomobil in odvijugajo domov? Predvidevam, da pa tisti niso težava, ker so sicer prej že kupili smučarsko vozovnico in smučarski center z njimi služi. Tako imenovani turni smučarji pa so na smučiščih težava predvsem zaradi tega, ker smučišče z njimi nič ne zasluži. Peš gredo gor in odsmučajo navzdol. Za SC čista zguba. Pa razni smučarski centri pozabljajo, da so bili večina ustanovljeni nekoč s strani gospodarstva (delovnega ljudstva) predvsem z namenom, da se delovni ljudje po delu oziroma čez vikende lahko sproščajo in rekreirajo. Zdaj pa je njihov prvenstveni namen privatizacija in zaslužek. Zato pa so tudi cene smučarskih vozovnic tako zasoljene. Še posebej, če gre na smučanje cela družina, se to kar lepo pozna v družinskem proračunu. In zaradi tega je tudi vse več "turnih smučarjev".

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti