Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Cerknem ugodna marčevska smuka

Večer, Potovanja - Carmen Leban: Smučarski center Cerkno privablja iz leta v leto več obiskovalcev, predvsem zaradi snežnih užitkov in pestre ponudbe. Upravljavci so nekoliko nejevoljni le zaradi slabših cestnih povezav …

… in zato prepričani, da bi k izboljšavi razmer lahko veliko pripomogla tudi država. Smučišče se lahko pohvali s smučarskimi progami za vsak okus: za družine z otroki, začetnike pa tudi bolj zahtevne smučarje. Na voljo je tudi otroški vrtec na snegu, ki je opremljen z igrali in tekočim trakom, ki malim nadobudnežem pomaga na vrh smučarske proge, in urejeno je sankališče. Letošnja novost je snežni park, kjer so tudi različne skakalnice za tiste, ki si želijo nekoliko več adrenalina, progo za tek na smučeh pa so pred letošnjo zimsko sezono nekoliko zravnali, odstranili drevje tik ob njej in jo tudi zaščitili. V prihodnje nameravajo tekaško progo potegniti proti Blegošu in tako izkoristiti naravne danosti, ki jih območje ponuja.

Kot pravi vodja smučišča Ciril Peternelj, je v Smučarskem centru Cerkno na prvem mestu skrb za varnost. "Lahko zatrdim, da na našem smučišču zagotavljamo nadstandardno varnost, saj so proge veliko bolj zaščitene, kot to narekuje zakonodaja, nadzorniki pa dnevno preverjajo, ali je vse tako, kot mora bit. Ograje in varovala smo namestili tudi tam, kjer to ni obvezno, saj želimo, da smučarji pri nas smučajo varno, zato ničesar ne prepuščamo naključju."

V Cerknem namenijo veliko pozornosti animaciji, saj ob koncu tedna organizirajo številne prireditve z glasbo v živo, obarvane s tradicijo in različnimi tekmovanji. Eno izmed njih bo 7. marca, ko se bodo še posebno posvetili nežnejšemu spolu. Smučišče je kot nalašč tudi za različne programe šole v naravi, tako za osnovnošolsko mladino kot za srednješolce. Poleg strokovno usposobljenih učiteljev smučanja, deskanja in teka na smučeh je v smučarskem centru mogoče najeti tudi gorskega vodnika, ki po meri vašega okusa pripravi zimsko turo ali turni smuk in vas ob tem spremlja. Kot pravi Peternelj, imajo že pripravljene načrte za širitev novih smučarskih površin, a žal časi investiranju niso najbolj naklonjeni, zato bodo nekaj let morali še počakati.

Sicer pa sodi Smučarski center Cerkno v sam vrh najbolj priljubljenih in zato tudi najbolj obiskanih smučišč v Sloveniji. Peternelj zagotavlja, da se letos obeta izjemna marčevska smuka, saj si ob 130-centimetrski snežni odeji nadejajo tudi večjega števila sončnih dni, zato je prepričan, da dnevi za ugodno smuko šele prihajajo.

Carmen Leban
 

Vecer.si 25.02.2010

Dobro je poskrbljeno za gostinsko ponudbo in animacijo.
(Nejc Vičič)
Dobro je poskrbljeno za gostinsko ponudbo in
animacijo.
 
Smučarski center Cerkno je opremljen s sodobnimi napravami.
(Nejc Vičič)
Smučarski center Cerkno je opremljen s sodobnimi
napravami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti