Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kuharju naslov državnega prvaka

KTTS pri PZS: Na Jezerskem državno prvenstvo posameznikov

Jezersko, 30. januar 2010: Zadnja januarska sobota je na Jezerskem že tradicionalno rezervirana za turno smučarsko tekmovanje – letos je bilo že 15. po vrsti, 13. pa so se udeleženci poklonili spominu na Luko Karničarja in Rada Markiča. Na sicer drugi letošnji preizkušnji v okviru slovenskega pokala tekmovalnih turnih smučarjev, ki je štela tudi za državno prvenstvo, so bili najhitrejši Nejc Kuhar med člani, med članicami Manca Šolar, med mladinci pa Žan Karničar (vsi TTSO Jezersko). Nastopilo je tudi več kot 30 rekreativcev.

15. turnosmučarskega tekmovanja na Jezerskem se je udeležilo več kot 70 tekmovalcev, kar je največja številka v zadnjih letih slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju. Proga je bila – kot vsa leta - precej položna, vendar dolga in z veliko menjavami vzponov in spustov; čeprav jo je prek noči rahlo prekril sneg, so se organizatorji potrudili in jo odlično pripravili. Novozapadli sneg je pričaral le dodatno romantično zimsko vzdušje.

Na daljši progi so se pomerili člani za naslov državnih prvakov. Najhitrejši je bil Nejc Kuhar, ki je za 24 sekund ugnal Anžeta Šenka (oba TTSO Jezersko), tretje uvrščeni Tomaž Soklič (Šenturški oktet) pa je zaostal že 5 minut.
»Z Anžetom sva se že kmalu po startu odlepila od zasledovalcev in hitro je bilo jasno, da bova za zmago obračunala med seboj. Anže je velik specialist in zelo dober na položnih progah, zato mu domača tekma zelo ustreza. Tako sem mu celo pot tesno sledil, ga nekajkrat tudi zamenjal v vodstvu, na koncu pa tudi z malo športne sreče in smole Anžeta pri vpenjanju smuči, zmagal. Naslednji vikend naju oba čaka svetovni pokal v parih v švicarskem Charmeyu, ostale naše pa tekma na Ljubelju,« je po tekmi povedal Kuhar.

 

Ženske in mladinci so imeli krajšo progo: naslov prvakinje je osvojila Manca Šolar (TTSO Jezersko), ki je za 4 minute prehitela izkušenejšo tekmovalko Jano Marinko (AO Rašica) in Katarino Stare (Kgt Papež). Med štirimi mladici – vsi so prispeli v cilj v razmahu dobrih treh minut) – je bil najuspešnejši domačin Žan Karničar (TTSO Jezersko), pred Lukom Miheličem (TSK Olimpik) in Rokom Damjaničem (TTSO Jezersko).

Letošnja novost slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju je posebna kategorija rekreativcev, ki imajo manj zahtevne, predvsem pa krajše proge kot člani. Na Jezerskem jih je nastopilo 31 – v ženski konkurenci je bila najhitrejša Petra Karničar (LD Jezersko), v moški pa je zmagal Franc Zadnikar (GRS Jezersko).

Organizatorji - dogodek sta organizirala Planinsko društvo in Društvo GRS Jezersko v sodelovanju z drugimi tamkajšnjimi društvi – so zadovoljni. »Veseli smo nad dobro udeležbo, nastopilo je 71 tekmovalcev, prijetno presenečeni pa smo bili, ker je bila mednarodna: nastopili so namreč tudi Španka, Italijani in Avstrijci. Vzdušje je bilo enkratno. Tekmovalci in organizatorji smo najbolj veseli, kadar se tekma lahko začne in konča na Jezerskem - v vasi. To pričara posebno razpoloženje, saj so tekmovalce spodbujali tudi gledalci. Vsi tekmovalci so zdravi in zadovoljni prispeli v cilj,« je dejal vodja tekmovanja Drejc Karničar. »Ocenjujemo, da se je rekreativna kategorija lepo prijela in bomo lahko s to novostjo nadaljevali,« je še dodal.

 
 
Zelo so se izkazali tudi vsi sponzorji, ki so prispevali bogate nagrade za tekmovalce: GARMIN, GOSTIŠČE STRAI VRH, GORENJSKI TISK KRANJ, ZGP ŠKOFJA LOKA, COPATI KERN, STUDIO TANTI VISOKO, PUH LJUBLJANA RODEO TEAM, ELAN, ZAVAROVALNICA TRIGLAV, ASSA ABLOY, MARJAN TRAMPUŽ, AGP JANEZ POTOČNIK, ŠTOF JESENICE, MARKIČ JURE, FINŽGAR SKI, KVIBO, FOTO ŽIBON, BTC LJUBLJANA, NAJDI.SI, MH LJUBLJANA in RADIO KRANJ.

Petra Lombar, KTTS pri PZS

Foto: Brane Žagar

Rezultati

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti