Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 12.01.10

Malo novic iz tujine

Alpiniste bo razgnalo! Toliko se govori o odličnih razmerah, vreme pa se kar noče in noče urediti in spustiti željne plezanja v stene. To stanje je nevarno. Nekaj alpinistov se je, že skoraj od vstopa v steno, pripeljalo v velikem plazu nazaj na Okrešelj, na srečo brez hujših posledic. Pametno je počakati, da se snežna oddeja dobro posede. Saj bo z roba sten potrebno tudi sestopiti. Tokrat tako le vesti o nekaj naših, ki so se odpravili plezat v tujino.

Slapovi v Avstriji

Navezi Peter Juvan (AAO) - Jan Valentinčič (AO Železničar) in Uroš Gračner (AO Celje Matica) - Maja Lobnik (AO TAM) sta glede na vremensko situaciijo pri nas odšli plezat slapove v Avstrijo, v Bad Gestein. V impozantni Eisareni so našli dobre razmere v atraktivnih slapovih. Kvaliteta ledu je bila sicer spremenljiva, vse od mokrega ledu pa do suhih ledenih krožnikov. Za informacijo so povedali še, da je cena avtovlaka 30 €, narejenih je večina slapov, pleza pa se na veliko po celi dolini. V soboto so preplezali slap Mordor (Wi 5, 300 m), v nedeljo pa Federweissfall (Wi 4, 180 m).

Kanderstegg

Dejan Koren me je opomnil, da se je minuli podaljšani vikend mudil v Kandresteggu, kjer se je udeležil Fetivala lednega plezanja. Sodeloval je na tekmovanju, končal v polfinalu na dobrem 11. mestu in preplezal nekaj lepih smeri v okoliških stenah. Najboljši vzpon je Mission Possible (M11) v drugem poizkusu. Daljši opis dogajanja se nahaja na Dejanovi strani.

Srečno!

Tomaž Jakofčič

 

 

 

Značke:
AN LED novosti

1 komentarjev na članku "AN - 12.01.10"

Franci Savenc,

Že kmalu po polnoči, ko je bilo šele ok. 35 ogledov, je Jakofčič umaknil AN, ker je dobil sporočilo A. Čokla, ki je (upravičeno, nekorekten, odstavek pa žal nisem ohranil) dodal komentar ... (Jakofčič je potem uredil zadevo s Čoklom ... Jaz pa sem Jakofčiču povedal, naj se takih - "subjektivnih" opomb - dokončno izogiba; sporni odstavek sem videl že ponoči in sem mu ga hotel danes pokomentirati.)

Brisan (ok. 08:40, predno sem znova aktiviral AN) komentar

Anže Čokl, torek, 12. januar 2010, ob 00:28 Komentar (odstranjen k. 08:40, predno sem znova aktiviral AN):

O vzrokih za takšen ton pisanja najbrž nima smisla polemizirati, bi pa samo pripomnil, da se mi zdi več kot nedvoumno zapisano, da slapu nisva splezala. Bolj kot Milanov slap me je presenetila novica s Škrablove poči. S svojo penzionistično plezalno formo se ne hvalisam, še zlasti ne z ogrevanjem v Škrablovi poči, ko sem posnel omenjeni film. Dobil sem novo malo kamerco in sem prvič (zame osebno) sprobal snemati s kamero pritrjeno na roko. In tudi zdrsnil in padel sem! Vse je res. Še celo potolkel sem sebe in kamero, ki je posnela modrino ob udarcu. Kaj je pri vsem tem zavajujočega?

Obe novici sta bili povsem iztrgani iz konteksta in pomojem mnenju pravzaprav niti ne sodita v Alpinistične novice.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti