Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novinarska konferenca

Maja Rode: ...danes, 29. decembra 2009, ob 10. uri v sejni sobi Planinske zveze Slovenije

... Ob kar velikem številu novinarjev in kamer je predsednik Planinske zveze Slovenije najprej podal zahvalo novinarjem za objektivno poročanje v iztekajočem letu in jim zaželel veliko dobrih prispevkov in novic tudi v prihodnjem letu. Nato se je spomnil pomembnih dogodkov, ki jih bo planinstvo obeležilo naslednje leto. Najpomembnejši dogodek naslednje leto je otvoritev Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, ki bo potekal 7. avgusta 2010. Obeležili bomo tudi 115. letnico izdajanja revije Planinski vestnik, ki bo drugo leto izšla prvič v A4 formatu in 115. letnico Aljaževega stolpa.

V nadaljevanju je o razmerah v gorah in varnosti nekaj besed povedal Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec za alpinizem. Pomembno je, da se v gore odpravimo primerno opremljeni. Predstavil je tudi podatke o nesrečah v iztekajočem letu in podatke o številu vloženih zahtevkov iz zavarovanja članov Planinske zveze Slovenije. Število zahtevkov pada, iz česar lahko sklepamo, da so člani PZS osveščeni in izobraženi, s čimer se zmanjšuje število nesreč v gorah.

Danilo Sbrizaj, strokovni sodelavec Gospodarske komisije in Komisije za pota je predstavil delo komisij v letu 2009. Markacisti so lansko leto opravil 14 delovnih akcij v visokogorju, ki so skupaj trajale 36 dni, v njih pa je sodelovalo 149 markacistov. Na 9 izobraževanjih in izpopolnjevanjih je bilo vključenih več kot 200 markacistov. Predstavil je tudi načrte komisije v letu 2010 in dosedanje aktivnosti Planinske zveze na ekološki sanaciji planinskih koč.

Maja Rode

PZS, 29.12.: Novinarska konferenca

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti