Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plaz odnesel sedem življenj

Žurnal 24: Snežni plaz v italijanski pokrajini Trentinsko – Zgornje Poadižje je pokopal sedem ljudi. Umrla sta dva turista, ki sta se odpravila v Dolomite, štirje italijanski reševalci, ki so ju iskali, ter deček.

Trupli turistov, ki sta bila pogrešana, so našli v nedeljo dopoldan. Plaz ju je odnesel v Dolomitih pri Trentini. Reševalno ekipo, ki se je odpravila v iskanje pogrešanih, je zasul plaz v Val Lastiesu pri Alta Val di Fassi.

Štiri izmed šestih alpinističnih reševalcev (Diego Peratoner, Ervin Riz, Alessandro Dantone in Luca Prinot), ki so hiteli na pomoč pogrešanim, je v soboto zvečer pokopal plaz v Val Lastiesu pri Alta Val di Fassi. Reševalca, ki sta smrtonosni plaz preživela, sta nemudoma poklicala pomoč, a bilo je prepozno. Trupla so iz snega izvlekli danes.

Sedma žrtev plazu je 12-letni deček nemške narodnosti, ki je z bratom smučal v Soldi v Alto Adigeu. Brat je nesrečo preživel po neverjetno srečnem naključju, saj naj bi ju po poročanju italijanskih medijev zasula cela gora snega.

Narodnost turistov še ni znana
Italijanska agencija Ansa navaja, da še ni znana narodnost obeh turistov. Trupla vseh ponesrečencev so že prepeljali v dolino.

"Podatkov o državljanstvu umrlih še ni. O tem, ali sta bila ponesrečenca Slovenca, bodo Italijani najprej obvestili naš konzulat oziroma veleposlaništvo v Italiji, ki informacijo nato posreduje našemu ministrstvu," so za zurnal24.si zatrdili na slovenskem Ministrstvu za zunanje zadeve.

V gorah sneg, v dolini poplave
Zaradi obilnega sneženja, ki je v zadnjih dneh zajelo severno Italijo, in nizkih temperatur je v gorah velika nevarnost proženja plazov. Medtem, ko je visokogorje objela debela snežna odeja, so doline severne Italije povsem poplavljene. Reke so prestopile bregove in poplavljale v regijah Ligurije, Toscane, Emilije Romagni in Friuli Veneziji Giuliji. V Benetkah je morje zalilo trge in ceste.

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Plaz odnesel sedem življenj"

Andrej Magajne,

"Turista" sta mlada italijanska alpinista Fabio Baron in Diego Andreatta, ki sta bila tudi člana trbiške odprave na Manaslu 2008. Vrh so dosegli Nives Meroi, Roman Benet in Luca Vuerich.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti