Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vserašiška tekma 2009

Nina Bernard: Tudi v letošnjem novembru smo dočakali rašiški športni spektakel.

Čeprav je na začetku kazalo, da bo letošnja tekma veliko bolj umirjena v primerjavi z lansko, tako po številu tekmovalcev kot tudi navijačev, je proti koncu v telovadnici kar mrgolelo otrok, mamic, firbcev in ostalih navijačev. Vsi poškodovani in pohabljeni smo si v prvi vrsti brisali potne roke in glasno navijali za vse, ki so se opogumili in se pomerili na visoki umetni steni.

Če je bila lanskoletna tekma v znamenju nosečnic, zaradi česar so se razredčile vrste v ženski konkurenci, lahko rečemo, da so letošnjo tekmo zaznamovale poškodbe. Kar nekaj imen, tako med fanti kot puncami smo pogrešali, vendar tekma zaradi tega ni bila prav nič manj zanimiva. Nasprotno, sprememba med tekmovalci je bila prav poživljajoča, saj smo bili že vajeni močne zasedbe, ki je vsako leto zapored osvajala prva tri mesta. Tekma je bila zato še posebej napeta, saj smo predvsem v moški konkurenci do zadnjega ugibali, kdo od tekmovalcev bo zasedel prestižno lovoriko.

Tekmovalno vzdušje je bilo, kot vsako leto, še posebej prisotno med fanti, kar se je kazalo v velikem številu prijavljenih. Med dekleti je bila že pričakovano udeležba precej nižja, vendar se je letos pomerilo kar nekaj mamic, ki so pokazale, da forma kljub materinstvu in pomanjkanju časa ne popušča.

V razburljivi ekshibicijski kategoriji so se tekmovalci pomerili v hitrostnem plezanju, v katerem nam je Boris prikazal delovanje merilnega sistema za prirejanje plezalskih tekmovanj, ki je plod domačega znanja ter izkušenj in bo steber ponudbe novo nastajajoče specializirane blagovne znamke Lep je dan. Namensko razvita programska oprema podpira najrazličnejše vrste tekem, od hitrostnih preko bolderaških do težavnostnih.

Letos se je tekme udeležilo kar nekaj članov športnoplezalnega odseka, ki so pokazali res odlično plezanje. V finalu so fantje s frikovskega odseka le morali priznati premoč in Žiga je s suverenim plezanjem osvojil prvo mesto. Med puncami sta v polfinalu skoraj z lahkoto vrh osvojili Minca in Vesna in pričakovati je bilo, da bo plezanje obeh tudi v finalu izenačeno in napeto. Minci se je ponovna zmaga izmuznila le za točko, Vesna pa je po nekaj letih premora zopet stopila na najvišjo stopničko. Med tečajniki je bila udeležba sicer nizka in pretežno moška. Kar nekaj fantov pa je z odličnim plezanjem pokazalo, da se nam v prihodnje ne piše slabo.

Rezultati

Moški: 1. Žiga Gorišek, 2. Jure Kajzar, 3. Jernej Lukša
Ženske: 1. Vesna Pavlovič, 2. Minca Mramor, 3. Nina Golobič
Tečajniki: 1. Denis Šturm, 2. Andrej Zupanc, 3. David Šturm

Zvesti sponzorji so poskrbeli za privlačne nagrade in tako še posebej začinili tekmo. Kot generalni pokrovitelj se je izkazal ŠENDTVIČ, nagrade pa so prispevali še: KIBUBA, IGLU SPORT, PAC SPORTS, PERKO, LEP JE DAN, KALIMERO, slikopleskarstvo. SIDARTA, ANNAPURNA, AMC, SI mobil in ADACTA, podjetje TEX pa je poskrbelo, da smose tekmovalci in navijači ves čas sladkali.

Se vidimo spet naslednje leto!

Nina Bernard

Film Lep je dan

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti