Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tekmovalno srečanje plezalcev z orodji

Vili Guček: Vabimo na tekmovalno srečanje slovenskih in nekaterih tujih plezalcev, ki ga prirejata AO Litija in AO Trbovlje v soboto, 19. decembra 2009, v stenah blizu Zagorja ob Savi.

Tekmovanje bo po vzoru plezalnih prireditev, ki združujejo sproščeno vzdušje in zavzeto, tekmovalno plezanje, tako na rekreativni kot na vrhunski ravni.

Tekmovanje bo potekalo po posebej za to prireditev sestavljenih pravilih, ki bodo "plezanju prijazna" in bodo omogočila zares veliko plezanja in tako vsakemu plezalcu ponudila možnost pokazati svoje sposobnosti.

Naj pravila na kratko predstavim:
prijave tekmovalcev v parih - navezah, vsak plezalec si sam izbira zahtevnost smeri,
vsaka smer ima določeno število točk glede na zahtevnost, dva poskusa v smeri,
tekmovanje traja pet ur, šteje šest najboljših smeri,
če tekmovalci delijo na prvem mestu, plezajo superfinalno smer …
 

Za hrano in pijačo ter obilo plezalskega užitka, zabave in druženja, bo na prireditvi poskrbljeno, pričakujemo zatorej tudi tvojo udeležbo!

Vodja tekmovanja Vili Guček

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

1 komentarjev na članku "Tekmovalno srečanje plezalcev z orodji"

Aleksander Bjelčevič,

Samo kratko besedo o besedah (daljšo pripombo gl. pri AN): ali ni zapleteno, če rečemo "tekma plezalcev v plezanju z orodji" namesto "tekma v drajtulingu"? Ali pa dajati "drytooling" v narekovaje? Pogovorni drajtuling je namreč čisto v redu. Če doslej nismo našli ustrezne slovenske besede, je tudi poslej ne bomo. Če brez strahu za pišemo vikend, gol, bojler, lahko tudi drajtuling. Nekaj časa bodo vštric živele vse tri, drajtuling, »drytooling« in plezanje z orodji, potem bomo pa videli, katera bo zmagala. (Natipkajte vse tri in si odgovorite, kje ste imeli najmanj težav.) Meni osebno pa je najlepša orodjarjenje: najlaže je iz nje tvoriti izpeljanke, npr. orodjar, hkrati pa vsebuje bistveno značajsko potezo alpinista: samoironijo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti