Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Talent me ni potegnil čez smer, trdo delo me je

52 letni britanski plezalec Stevie Haston, eden nespornih pionirjev dry toolinga in mix plezanja je opravil prvi prosti vzpon v Descente Lolitta 9a v Grotte de Sabart v Ariege, Francija.

Kot poroča dmmclimbing je Stevie Haston, eden od nespornih pionirjev dry toolinga in mix plezanja, opravil prvi prosti vzpon Descente Lolitta v Grotte de Sabart v Ariege, Francija. 30 metrska smer je podaljšek zelo previsne 8c+, ki jo je Haston preplezal prejšnje leto. Nova smer je zdaj ocenjena z 9a. Po vzponu je Haston komentiral : "Talent me ni potegnil čez to smer, trdo delo me je. In decembra 2008 sem si zaslužil redpoint".

Haston je očitno v odlični formi - pred nekaj tedni je prvi preplezal Bam Bam, psihološko E8 v Craig Dorys v Walesu. S tem je še enkrat dokazal, da je eden največjih britanskih večnamenskih plezalcev. Nič ne pomeni, da je Haston star 52 let in, kot Manolo, ne kaže nobenih znakov upočasnitve. Nasprotno, Anglež se je že osredotočil na nov projekt, verjetno 9a+...

"Smer bi moraI preplezati že lani, pa ni šlo. Po dieti s 700 kalorijami na dan sem prišel na 66 kg in to je bilo dovolj za uspeh. Res, da to ni najbolj zdravo, za plezanje na tej stopnji pa nujno."

Stevie Haston kaže svoj F9a projekt.

ProMo blog: 52 letni Haston do 9a

Arhiv objav: vse objave avtorja

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti