Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na mladinskem SP dve drugi mesti

ALPIKOR - Martina Čufar: Včeraj je bilo športni dvorani v Valencu vroče! V dopoldanskem polfinalu smo imeli Slovenci celo desetnijo, trije od njih so se uvrstili v finale.

ALPIKOR: Valence je bil srečen kraj za Ano Ogrinc in Domna Škofica, Slovenci pa si s tem delimo tretje mesto z Nemčijo. Da smo na tekočem z dogajanjem je ponovno poskrbela Martina Čufar.

Celotna objava na ALPIKOR >>>

/.../ Nekateri (Izidor Zupan, Jure Raztresen, Katja Kadič, Tamara Omerzel, Anja Šerbinek, Jernej Kruder in Gašper Pintar) so bili razočarani, a v tako močni konkurenci (60 in več v posamezni kategoriji), je že uvrstitev v polfinale uspeh.

Zvečer je bil najprej finale fantov. Jaz sem v izolacijski coni, kjer sem ostala z Ano, samo slišala, da je bilo vzdušje v dvorani enkratno, Francozi res zanjo narediti pravi šov! Upala sem, da je navdušeno ploskanje in navijanje namenjano tudi dobremu plezanju naših dveh finalistov, Domna Škofica in Urbana Primožiča. Res je bilo tako. Domen je s sproščenim plezanjem prišel do zadnjih oprimkov in si priplezal srebrno kolajno! Urban pa je za malo zgrešil stopničke in v kategoriji kadetov, kjer je slavil Adam Ondra, osvojij odlično 4. mesto.  

Ob pol desetih zvečer so se na steno podala še dekleta. Slovence je zanimala predvsem desna smer, v katero je kot tretja vstopila Ana Ogrinc. Smer sicer ni bila postavljena najbolj posrečeno za gledalce, a se je izkazala za srečno smer za Ano. Na sredini je bil detajl, kjer je bilo treba iti na vse ali nič. Ana je dolgo časa oklevala, se navsezadnje zbrala in naredila gib, kmalu zatem pa ji je zmanjkalo moči. Za njo je bilo na vrsti še pet tekmovalk, ki so štele za večje favoritinje, a nobeni ni uspelo priti čez ključno mesto. Vsem nam se je kar smejalo, še najbolj pa Ani! Šele zadnji, francozinji Charlotte Durif je uspelo priti višje, s tem je osvojila svoj peti naslov na mladinskih svetovnih prvenstvih, Ana pa svojo prvo kolajno z velikih tekmovanj!

ALPIKOR, 30.08.:
Na MSP dve drugi mesti za naše


Ana, Domen in ponosni selektor


Največ kolajn (6), so osvojili Francozi, sledili so jim Avstrijci (4), Slovenci pa smo skupaj z Nemci osvojili po dve. Sledijo Švicarji, Španci, Američani in Čehi s po eno.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti