Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tek na Grintovec 2009

Urban Golob: V nedeljo 26. julija je bil na sporedu že enajsti gorski tek na Grintovec. Čeprav sem nedavno objavil reportažo o tej športni prireditvi, pa si tudi letošnje tekmovanje in tekmovalci zaslužijo še nekaj pisanja in fotografij.

Najprej je kazalo bolj klavrno. Z vremenom namreč. Ker je okoli 9. ure, ko bi moral biti štart, na Kokrškem sedlu močno deževalo, bi kmalu prireditelji zaključili dirko kar tam, na pol poti. Bali so se namreč možnosti neviht na vrhu, ki bi bile zaradi strel lahko za marsikoga usodne. Pa se je vreme v zadnjih minutah premislilo, napoved z brniškega letališča je bila ugodna in tekače so z 10 minutno zamudo spustili prav do vrha.


Prihod zmagovalca Rickeya Gatesa

Zaradi vlage v gozdu, kar spolzke proge in prave mokrote od v srednji tretjini proge – okoli Jam so bile na poti spoštljivo globoke luže in blato - je velika večina tekmovalcev dosegla nekoliko slabše čase kot prejšnja leta, še vedno pa so bili tekači v očeh navadnih gornikov neverjetno hitri. Za prvo mesto med starejšimi veterankami (dame nad 45 let) je bilo treba na vrh Grintavca pribrzeti v času 2 uri in 7 minut, pri starejših veteranih (gospodje nad 50 let) pa je zmagovalec prispel na Grintovec v neverjetni 1 uri in 46 minutah. Na tem mestu še povejmo, da je pričakovan čas vzpona na najvišji vrh Kamniških Alp za planince 5 ur.

 Nadaljevanje/celotna objava na Fotografski in plezalni grifi >>>
 

26.07.2009

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti