Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vzhodni Jelenček

Domen Zupan: Načrti so bili nekoliko bolj optimistični in višje leteči, greben od Belščice do Stola, a so bili pri temu vremenu resnici na ljubo, zastavljeni tako, da je bil odstop možen kjerkoli.

... In odstop se je obetal že pred samim štartom, saj sem si dan prej med tekom tako nategnil obe mečnici, da sem zjutraj po stopnicah le z veliko težavo prikruncal do avta.
A hribi celijo takšne reči in računal sem, da nekako bo že šlo vsaj do grebena. In res je, čeprav je bila pot čez Zagon večinoma prestrma, da bi v takšnem stanju lahko hodil naravnost, pa sem uporabil turnosmučarsko tehniko s "poševnim štanfanjem".... In bilo je s koraka v korak bolje.

Nadaljevanje/celotna objava na Domen Zupan >>>

/.../ Sestopil sem po meliščih, zahodno od Srednje Peči, kjer sem upal na ostanke snežišč, naletel pa na nerodno kamenje, ki kakih posebnih užitkov ni nudilo. Sem pa lahko užival v družbi lokalcev, ki se sem umaknejo pred bližnjimi markiranimi transverzalami, ki so bile tudi ob današnjem vremenu presenetljivo dobro oblegane.

Vremenoslovci so z občasnimi plohami povsem zadeli, v bistvu je bila v času ture zgolj ena, a je ta trajala kar dve uri.

Domen Zupan, 28.06.: Vzhodni Jelenček

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti