Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinske koče že odprte

Žurnal 24 - Polona Pegan: Ta teden so se odprle tri glavne planinske koče pod Triglavom, kočo na Doliču pa je porušil plaz. Triglavski dom na Kredarici je zasilno oskrbovan celo leto, saj zanj zunaj poletne sezone skrbijo meteorologi.

Koča je dobro vzdrževana, zato ji zima ni preveč škodila. Tudi Dom Valentina Staniča je dobro prezimil. Največ škode je na Planiki, okoli dimnika je potrgana obroba, na dimniku manjka kapa, odtrgalo pa je tudi del opaža na zunanjih straniščih.

Pot na Triglav je varna, vsako leto pa se zaradi snega in zmrzali odkrušili kakšna skala. © Polona Pegan

Poti delno še zasnežene
Na planinskih poteh okoli teh postojank ni večjih poškodb, varna je tudi pot na Triglav. Tominškova pot, pot čez Prag in pot iz Kota so še delno zasnežene, zato je potrebna zimska oprema. Poti iz Pokljuke in Krme, ki sta na sončni strani, pa sta že skoraj kopni.

Cene podobne lanskim
Cene po kočah so podobne, glavno direktivo pa daje Kredarica oziroma planinsko društvo Ljubljana Matica. ˝Cene prenočevanja, hrane in pijače so zelo podobne lanskim, kakšna stvar se je za malenkost podražila,˝ je povedal Vinko Alič, predsednik PD Javornik - Koroška Bela. Planinska zveza Slovenije priporoča enotne cene vode, čaja, enolončnice z mesom in brez, ki naj bi jih upoštevale vse planinske koče.

 

  27. 6. 2009

Odvisno od vremena
Sezona. Največ obiska je za konec tedna, vrhunec sezone pa je v avgustu in septembru. Uspešnost planinske sezone je odvisna predvsem od vremena

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti