Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gradnja ceste čez plaz Stožje

Igor Zlodej: Direkcija RS za ceste se je tik pred začetkom pašne in planinske sezone odločila za sanacijo odseka ceste, ki ga je plaz Stožje popolnoma uničil novembra 2000.

Dela izvaja CPG in PUH. Da so se za dela odločili tik pred začetkom pašne sezone na planini Mangrt in planinske sezone, ko intenzivno potekajo dela na odprtju koče pod mangrtskim sedlom je dokaj nenavadno, če ne že zelo čudno. Seveda je to pri navedenih naletelo tudi na odkrito neodobravanje takšnega odnosa pristojnih do tega okolja, saj se dela tako neposredna kot posredna škoda. Izvajalci del sicer zatrjujejo, da promet ne bo bistveno oviran, ko bodo cesto odprli za promet, sedaj je namreč uradno še zaprta.


Zapora ceste pri Mlinču

Vsekakor pa bo promet otežkočen, po nekaterih navedbah bo možen le s terenskimi vozili. Dela naj bi zaključili predvidoma v roku enega meseca. Zakaj z deli niso pričeli prej, saj je sneg na tem območju skopnel že pred 1. majem oz. počakali na jesenske dni, mi ni uspelo izvedeti.

Menda pa naj bi koncesionar, ki na navedeni cesti pobira parkirnino s tem začel takoj, ko bo cesta uradno odprta. Kaj se že pobira? Cestnina ali parkirnina, no moje mnenje je, da bolj prostovoljne prispevke.

Igor Zlodej

Glede odprtja ceste spremljajte www.promet.si


Nad Mangrtskim potokom


Kamenje iz Anhovega

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45945

Novosti