Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

NE, če se upremo vsi!

ALPIKOR: Ob načrtovani širitvi kamnoloma podjetja Gramat na območju nekaterih sektorjev Kotečnika se je najprej zganilo Športno društvo Levitacija - Brina Pungerčič

Kaj o širitvi na področje najlepših sektorjev kot sta Pisani svet in Dolina miru meni Brina Pungerčič predsednica ŠD Levitacija? "Menim, da je čas, da slovenski plezalci pokažejo svojo številčnost. V kolikor se tudi plezalci upremo z vsemi štirimi, mislim da so naše možnosti za uspeh dobre."

Najprej - kdo je Brina Pungerčič in kdo je ŠD Levitacija? 
Sem plezalka, planinka, tekačica itd. V glavnem športna navdušenka, z organizacijsko žilico in veliko ljubeznijo do neprofitnega dela.
ŠD Levitacija pa je še razmeroma mlado društvo plezalcev ter drugih ljubiteljev športa. Že na samem začetku našega delovanja smo se povezali z ZKŠT Žalec in KŠP ter začeli z urejanjem plezališča Kotečnik. Naš cilj je sanirati in razširiti plezališče ter razrešiti trenja z lokalnim prebivalstvom. Dolgoročno pa na tem področju razviti plezalni turizem na mednarodnem nivoju.

Nadaljevanje na strani ALPIKOR >>>

Za konec bi želela vse povabiti na “Frikanje z razlogom - plezalski festival za ohranitev Kotečnika”, ki bo 18. in 19. julija v plezališču in na kmetiji Tratnik. Program bo pester - poleg plezalne tekme bo tudi slackline, (high line), projekcija plezalskega filma (naslov naj zaenkrat ostane še skrivnost), demonstracija Enote reševalnih psov, prikaz alpinistične plezalne tehnike in seveda žur do jutra.

ALPIKOT, 20.06.: Konec Kotečnika? NE, če se upremo!



Kotečnik, bo še naprej ostal tak kot je?

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "NE, če se upremo vsi!"

Tomaž Ogrin,

http://www.zaplana.net/Izleti/Kotecnik/

http://www.alpikor.org/index.php?p=1780

Te aktivnosti so bolj pomembne kot pa kamnolom. Teh je po Sloveniji dovolj. Sploh je pa treba nehat betonirat in raje skrbet za ljudi, posebno mladino, za boljši jutri.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46097

Novosti