Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ogled poti pod Toscem

Ogled poti je v sredo, 10. junija 2009, opravila komisija, v kateri so bili Stanko Gašparič, PZS, Florijan Nunčič, tehnična podkomisija KPP, in Marko Mikelj, načelnik markacistov PD Srednja vas v Bohinju.

Povzetek zapisnika:
Ugotovili so, da so snežni plazovi odnesli več metrov planinske poti, ki je sedaj za planince zelo nevarna, skoraj neprehodna in je nujno potrebna sanacija.
Sanacija poti, ki je bila v lanskem letu opravljena pod Toscem, se je dobro opravila. V nadaljevanju pa je smrtno nevarna, velika skalnata gmota, ki je naredila v letošnji zimi veliko razpoko tako, da bo nujno potrebna sanacija in pridobitev dokumentacije v letošnjem letu. Če hočemo pot sanirati, da bo varna in prehodna za ljudi ter živino, potrebujemo:
- 600 tekočih metrov macesnovih brun,
- 400 kostanjevih količkov dolžine en meter,
- 50 kosov lesenih varovanih klinov,
- 60 kosov lesenih skob,
- nekaj kilogramov žičnikov (dolžine 200 mm).

Na terenu smo natančno določili odseke na katerih bomo napravili erozijske zaščite, odvodnjavanje in nekaj stopnic. Če želimo opraviti to delo, ga moramo le po tem postopku in s temi materiali, da se izognemo večjih stroškov in birokratskih soglasij. Če bi dela opravili strojno, bi stala mnogo več in zavleklo bi se s pripravo dokumentacije.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti poti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46104

Novosti