Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinsko učno središče Bavšica

Obvestila PZS: Učno središče PZS PUS Bavšica vse bolj opravičuje svoj namen in izgradnjo.

Predlanskim se je izplačala zadnja anuiteta posojila, "izbrisale" so se hipoteke, skratka vse obveznosti so bile poravnane. V zadnjih treh letih se je tudi poslovanje in obratovanje posodobilo, povečalo se je število obratovalnih dni, nočitev...
Objekt je sodobno opremljen za izvajanja programov usposabljanj. PUS Bavšici je vse bolj aktualen in opazen tudi v občini Bovec, saj so sodelovanja in dopolnjevanja s krajem vse boljša in aktivna. Še posebej se pa ugotavlja, da je objekt izjemno kvalitetno in skrbno vzdrževan. Sanacijsko zaščitna dela so bila opravljena izjemno kakovostno. Po analitičnem pregledu koliko programov se v okviru PZS in njenih komisij izvaja se ugotavlja, da je ponudba PUS Bavšica kvalitetno, funkcionalno in ekonomsko konkurenčna (dnevna oskrba je 17 EUR).
V programu nadaljnjega posodabljanja bo vendarle potrebno razrešiti vprašanje vodovoda, kajti Občina Bovec se zaenkrat ne bo odločala za to investicijo in bo najbolj preudarno in modro, da za svoje potrebe uredi PUS Bavšica. Programskemu vodji PUS Bavšica, Bojanu Rotovniku gre vse priznanje za tako uspešno vodenje in poslovnost v objektu PZS. Ta primer naj služi kot ogledalo skrbnosti in uspešnosti.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Planinsko učno središče Bavšica"

Miha Pavšek,

Lepo je brati, da imamo tudi planinci svojo "zgodbo o uspehu". Nad Bavšico so vsako leto navdušeni tudi študentje FHŠ iz Kopra, kadar tam prenočujemo v okviru 2-dnevnih terenskih vaj.

Za boljšo izkoriščenot Bavšice pa velja spomniti na naš (MK) predlog iz začetka 90-ih let, ko smo šele razmišljali o novem domu. Namreč, da bi tam stalno živela mlada družina in oskrbovala kočo vse leto. Morda bi veljalo za prihodnost razmisliti tudi o tem in narediti primerno stanovanje v okviru sedanjega PUS ali prizidka...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti