Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Marjan Bradeško: Privlačna Slovenija

Izšla je nova knjiga o lepotah Slovenije. Na prvi pogled še ena od podobnih, ki jih najdemo na tržišču. Pa vendarle je nekaj posebnega. Gre za prvenec našega gorniškega znanca, Marjana Bradeška. Knjiga je mali priročnik za raziskovanje manj znanih in skritih kotičkov naše dežele ...

Marjan Bradeško

Privlačna Slovenija


Kmečki glas, Ljubljana 2009


ISBN 978-961-203-351-4


COBISS.SI-ID: 245479424
Trda vezava, 20 cm x 24 cm,
128 strani, 140 barvnih fotografij,
slovensko-angleško besedilo
24 EUR


S knjigo želimo raziskovalce naše dežele na kar se da zgoščen in slikovit način opozoriti na lepote, ki jih ne smejo spregledati. Avtor je to naredil na 120 straneh, z vzporednim slovensko-angleškim besedilom. Prevod v angleški jezik je opravila Mojca Izgoršek Bradeško, z iskrivim idejami pa dopolnil še David Setnicker in Kalifornije. Tako je branje slovenskega in angleškega teksta tudi literarni užitek.
Na prvi pogled je na našem tržišču že nekaj sorodnih knjig o Sloveniji, vendar smo tokrat želeli pripraviti takšno, ki je – drugačna. Popotnika neustavljivo vabi, saj odkriva tudi manj znane in skrite kotičke Slovenije, nekaterim najbolj razvpitim se celo izogne. Knjiga ne vodi, pač pa vabi. Pušča svobodo pri raziskovanju. A pove dovolj, da ni mogoče zgrešiti najlepših krajev, naravnih znamenitosti, posebnosti. Ne le to. V besedilu in dodatnih okvirčkih knjiga predstavlja Slovence, ustvarjalne ljudi, ki so v zgodovini pustili bogato dediščino. Avtor želi svetu in nam samim pokazati, da - znamo. Knjiga je vsebinsko in slikovno bogata, a ne preobsežna in zato cenovno dostopna. Preprosto v duhu časa.  

Založba

 

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave
Značke:
BIB novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46103

Novosti