Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

37. memorial Zvoneta Koflerja

Grega Kofler: je bil v nedeljo, 10. maja 2009, v Vratih - 44 ekip iz Slovenije, Avstrije in Italije

V nedeljo, 10. maja, je bil v organizaciji Društva GRS Mojstrana že 37. memorial Zvoneta Koflerja, posvečen alpinistu, članu naveze »mojstranških veveric« in pripadniku takratne postaje GRS Mojstrana, ki je tragično preminul v avtomobilski nesreči med vračanjem v domovino, po osvojenem Istor-o-Nalu v Hindukušu.

 

Udeleženci so se izpred Aljaževega doma v Vratih v prijetnem sončnem vremenu povzpeli do pod sedla Luknje. Točna lokacija štarta je bila pri »ta veliki skali«, ki pa je bila še skoraj cela pod snegom. Štart ekip treh tekmovalcev je bil točno ob 10. uri. Cilj je bil nekje na sredini med »kopiščem« in odcepom za pot čez Prag. Tudi letošnje leto je nekje okoli višine 2000 metrov in nad njo v Steni še ogromno snega in bili smo priča kar nekaj stenskim plazovom. Najbolj fascinanten je bil v Stenarju. Tekma se je za vse udeležence srečno končala.

 

Memoriala se je udeležilo 44 ekip iz društev GRS Slovenije, sosednje Avstrije in Italije, tako da je bila končna številka udeležencev 132. Smučarske razmere so bile kar solidne. Pri Bistrici pa je še vedo ogromna plazovina, ki nas bo spremljala še na poti proti Steni še kar nekja časa. V Aljaževem domu so bili udeleženci pogoščeni s pijačo in jedačo. Tretje mesto na tekmovanju je dosegla ekipa GRS Bundesverband 1 (Deflinger, Hofer, Hofer), drugo mesto ekipa GRS Bohinj 2 (Rutar, Grm, Zakrajšek) in prvo mesto Mojstrana (Šmid, Matič, Dovžan). Vsi udeleženci so bili deležni podelitve priznanj in nagrad, posebno nagrado pa je že tradicionalno dobila predzadnja ekipa, tokrat Mojstrana 1.

 

Uradni rezultati na www.timing-mojstrana.com

Grega Kofler
GRS Mojstrana

Društvo GRS Mojstrana
 

 


Ekipa 1. mesto


Ekipa 2. mesto 


Ekipa 3. mesto 


in torta za 112. mesto

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti