Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

The Trango 2009 Homemade Cam World cup

Mednarodno tekmovanje / natečaj v izdelavi alpinističnih varovalnih pripomočkov.

Domača izdelava varoval (predvsem metuljev) je bila pri nas verjetno bolj aktualna nekoč, ko trgovine z gorniško opremo še niso bile tako založene kot trenutno so. Morda bo spodnji prispevek vseeno zanimiv, saj nazorno pokaže nevarnosti pri uporabi ne dovolj dobro premišljenih konceptov v domačih delavnicah izdelanih varoval. Katero izmed preizkušenih varoval, pa se v nasprotju z ostalimi lahko povsem enakovredno kosa, če že ne prekosi tovarniško izdelana varovala.

Pred dobrim mesecem dni je bilo zaključeno tekmovanje v izdelavi varovalnih pripomočkov, ki je potekalo pod pokroviteljstvom ameriške firme Trango. Kot že nekajkrat do sedaj, so tudi letos razpisali natečaj, tokrat za izdelavo najboljšega in najinovativnejšega varovalnega pripomočka.

 

Na razpis je prispelo nekaj zanimivih, homemade (doma izdelanih) varoval, ki so jih v Trango laboratoriju tudi preizkusili, izmerili nosilnost ter ocenili njihovo izvedbo.

Vse skupaj morda ne bi bilo toliko zanimivo, če ugotovitev nebi skupaj s komentarji, fotografijami in video posnetki testov objavili na spletnih straneh (Rockclimbing.com).

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti