Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V gorah je še vedno zima

Gorenjski glas - Marjana Ahačič: Previdno v gore, razmere so še popolnoma zimske, svarijo na PZS; cesta do Aljaževega doma v Vratih je prevozna.

Mojstrana - "V gorah je še čisto prava, trda zima. Že pri Aljaževem domu je pol metra snega. Planincev v gorah zaradi obilice snega in dolge zime še ni veliko, nekaj je turnih smučarjev, zaradi slabega vremena pa tudi med prazniki ne pričakujemo večjega števila obiskovalcev," je povedala Šaša Koflar s Turističnega društva Mojstrana, ki vsem, ki se med praznila vendarle odpravljajo v gore, svetuje previdnost. Društvo bo jutri, v petek, odprlo Aljažev dom v Vratih. "Vedno smo ga odpirali med praznila, včasih že med velikonočnimi. Osebno med praznila ne pričakujem prav velikega obiska, ljudje bodo šli verjetno raje za soncem kam v toplejše kraje. Če bo lepo vreme, pa se bo nekaj obiskovalcev gotovo vsaj pripeljalo v Vrata, saj je cesta že prevozna."

Med praznila zaradi ne prav lepega vremena ni pričakovati večjega obiska slovenskih gora, se strinjajo tudi na Planinski zvezi Slovenije, kjer prav tako opozarjajo, naj planincev pomlad v dolini ne zavede in naj se, če odhajajo v gore, opremijo za resne zimske razmere. Sicer pa v prazničnih dneh odpirajo tudi številne, čez zimo zaprte planinske koce. Tako so preteklega tedna odprli kočo pri izviru Soče, Kovinarska koča v Krmi bo od 1. maja naprej odprta vse vikende, od 1. junija pa bo oskrbovana neprekinjeno. Aljaže dom v Vratih in Šlajmerjev dom odpirata vrata jutri, za prvomajske praznike, do vključno 3. maja, pa sta odprta Roblekov dom ter Valvasorjev dom. Prav tako bo med prvomajskimi prazniki odprta koča na planini Razor.

Marjana Ahačič

  30.04.2009

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti