Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Everest 2009 YU - 28.04.

Simona Pogač, 27.04.: Pravkar smo prišli v intermedia tabor na višini 5800 metrov.

Šotori stojijo na ledeniški moreni s čudovito-romantičnim pogledom na snežne skulpture, ki so posledica sonca. Vreme se je nekoliko izboljšalo, kljub temu, pa je zaradi višine občutno hladneje.
Lahko noč Slovenija, Simona.


Nedelja, 26. aprila: Vreme nad Everestom se je spremenilo. Gora gora se je obdala z oblaki. Veter piha še močneje kot je v preteklih dneh. Naša odprava v tem vetrovnem času pripravlja opremo za tabor ABC. Jutri odrinemo proti vmesnemu taboru na višimi 5800 m, nato pa naprej proti taboru ABC.
Vetrovni pozdrav, Simona


20. dan, sobota, 25. aprila: Tudi danes smo krenili na aklimatizacijsko turo. Vreme se kolikor toliko izboljšuje, počutje odprave je dobro. Proti taboru ABC je danes krenilo že 82 jakov z našo opremo. Jutri je dan počitka in pošiljanja slik, filmov ... če bo seveda komunikacijska oprema delovala. V ponedeljek, pa tudi napša odprava odrine proti taboru ABC na višini 6400 m.
Sončen pozdrav. Simona

Simona.adventurerace.si: 27. april 2009


Strani nekaj časa niso bile dostopne, pa
smo vmes poobjavili nekaj zadnjega gradiva
s spletišča odprave

G-L: Everest 2009 YU - 27.04.


Simona... 17.04.: Končno v Tibetu

Ja, resnično sem vesela! Spustili so nas v Tibet in končno so se zadeve premaknile z 'mrtve' točke. Včeraj pozno ponoči smo prispeli v Nyalam na višini 3700 m. Po dobro prespani noči smo zjutraj s prav posebnim veseljem krenili na aklimatizacijsko turo na en vrh nad mestom na višino 4500 m. Sedaj imam občutek, da se je ekspedicija v resnici začela. Cela ekipa se počuti dobro, tudi midva. Treking v dolini Kumbu nama je zagotovo pomagal, da se bova na poti do baze lažje in boljše aklimatizirala. Danes prespimo se enkrat v Nyalamu, jutri pa gremo proti mestecu Tingri na višini 4200 m. Tam bomo ostali tri dni, nato pa se podali proti baznemu taboru na višini 5200 m. Pogrešava kremšnite iz Polonce (Mozirje), tudi kakšna skutina rezina ne bi bila odveč.

Tibetanski pozdravček!
Simona & Roberto

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti