Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lanež: Mišina grapa

Mijo Kovačevič: Ob treh zjutraj poskakuje in cinglja telefon na nočni omarici ... "Pa zakaj moraš tako zgodaj na pot?" so me prejšnjo noč spraševali ...

... Tisto kar je v očeh nekoga nenavadno ali celo neverjetno, je lahko drugemu pravo zadovoljstvo, užitek ali celo učinkovito blažilo bolečin. In to v tolikšni meri, da sploh ni vprašanje kdaj je potrebno vstati.

Celotna reportaža je dostopna na ŠAO >>>

/.../ Na izhodišču pri Bukovniku smo bili že nekaj po peti uri. Vse je še spalo, le orjaške opasti na vrhu obeh Raduh so že od daleč strašile in kalile naše ideje, želje in upe ... Pri GRS bivaku se opremimo, damo življensko energijo (elektriko) žolnam, potem pa pot pod noge proti stenam.

/.../ Po daljši prečnici smo že v vstopu v široko "Mišino grapo"; III, 30-40 stopinj, 125 m.
Iz Grohota je izgledala bolj adrenalinsko, tu na mestu dogajanja pa zaradi širine niti nimaš občutka, da si v grapi. Dokaj lepo in predvsem z izjemno trdim, kvalitetno zbitim snegom zalita, je poskrbela za enostavno lezenje. Naklonina nič posebnega, nekje na polovici med uporabo okla ali ratišča. A zdrsniti tu ne bi bilo pametno, zato raje previdno v njo.

/.../ misli: "... a je to alpinizem?" Verjetno da je, ampak "... čez dva dni bo v tej isti smeri lahko to povsem nek drug alpinizem." Nam je bilo tokrat izjemno enostavno in uživaško; ali bo tako tudi tistim, ki bodo šli za nami v drugačnih razmerah?

ŠAO, 23.04.: Mišina grapa - Mijo Kovačevič

in še bogata galerija: Lanež - fotografije s ture

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti