Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Obnavljalni izpit GRS Bohinj

GRS Bohinj: Zimska tehnika - obnavljalni izpiti za člane društva GRS Bohinj

V soboto in nedeljo, enaindvajsetega ter dvaindvajsetega marca, smo na Komni organizirali obnavljalne izpite iz zimske reševalne tehnike.
Obilica snega je zagotavljala kvalitetne pogoje za izvedbo vaje. Večina reševalcev je zaradi razporeda vaj v kočo prispela že v petek zvečer. V soboto smo si zaradi vetrovnega vremena delovišče izbrali na prisojni strmini, ob koči v smeri planine Govnjač.
Štafetni transport po snegu in izdelava različnih izvedb pritrdilnih točk v snegu nam je zapolnila dopoldne. Popoldne smo preverjali in obnavljali znanje reševanja iz plazu. Tovariška pomoč, se je zelo zapletla, ko so reševalci odkrili markerja zakopanega dva metra globoko.
Kopanje platoja, za oskrbo in nalaganje na nosila, pri tako globokem zasutju, je skupini petih kopačev v povprečju vzelo kar deset minut.
Sobotni večer je minil v sprejemu novih članov v naše vrste.
Za glasbo je poskrbel ansambel "Vrv in lopata".

V nedeljo smo obnovili znanje o gibanju in izbiri varne poti v zimskih razmerah. Izdelava snežnega profila, in norveške metode preizkusa stabilnosti sta nam zapolnili čas na turi med Komno in Voglom.

Za društvo GRS Bohinj, Gabrijel Rožič
Fotografije: Aleš Zadnikar

GRZS, 01.04. - objavil Dušan Polajnar
Zimska tehnika - obnavljalni izpit GRS Bohinj

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti