Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje vodnikov PZS v Kopru

Na sončno, a hladno soboto, 21. marca, so se na Koprskem sešli na letnem srečanju vodniki PZS iz MDO primorsko-notranjskih planinskih društev.

Najprej so jih organizatorji, vodniški odsek Obalnega planinskega društva Koper, z Vladko Stranščak na čelu, popeljali na krožno turo, po manj poznanih poteh, s Kampela na Pomjan. Prisotni vodniki, žal kar nekaj društev ni prišlo, so bili navdušeni nad zanimivo speljanimi potmi, katerih velik del poteka po kolovozih in stezah, ki so nekoč povezovale vasi, a so zaradi neuporabe zarasle. Zato so planinci in kolesarji v začetku leta krepko pljunili v roke, da so traso usposobili za uporabo. Uživali so v prelepih pogledih na istrske vrhove in na Tržaški zaliv z zasneženimi gorami v ozadju.

Kasneje so se sešli na sestanku, pregledali spremembe Pravilnika vodnikov PZS in spregovorili o problematiki vodništva. Izvolili so tudi novega načelnika zbora vodnikov MDO Primorsko - notranjskih PD, Bogdana Rojca, člana PD Sežana ter se dogovorili za podobno srečanje v naslednjem letu.

Maruška Lenarčič
Foto: Bogdan Rojc
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti