Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bosta alpinista, ki sta zavrnila pomoč, sama krila stroške helikopterja?

Dnevnik: Že včeraj smo poročali, da sta se 39-letna Neva Capuder in 34-letni Dragan Grce iz Ljubljane minuli konec tedna zaplezala na pobočju Rombona na Bovškem, zato sta poklicala na pomoč gorske reševalce, ki so jima svetovali, naj prenočita in počakata na helikopter.

Alpinistična pripravnika pa se za dogovor nista zmenila, temveč sta naslednji dan nadaljevala vzpon. Ko ju je reševalna ekipa s helikopterjem vendarle našla tik pod vrhom, sta celo zavrnila pomoč.

Ker je v reševalni akciji sodeloval helikopter Slovenske vojske, smo na ministrstvu za obrambo (MORS) povprašali, kdo bo kril stroške "lažne" reševalne akcije. Povedali so nam, da je Uprava RS za zaščito in reševanje od Gorske reševalne zveze Slovenije zahtevala poročilo o poteku posredovanja. Na MORS so prav tako zaprosili za dodatne informacije generalno policijsko upravo, saj je pri intervenciji sodeloval tudi policist. Na MORS pravijo, da bodo na podlagi teh informacij ugotovili upravičenost posredovanja, tako da bodo, če bodo ugotovili, da je bilo to nepotrebno, zahtevali povračilo stroškov, ki so nastali zaradi aktiviranja reševalcev in helikopterja, skladno s predpisi.

28.02.2009



Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Bosta alpinista, ki sta zavrnila pomoč, sama krila stroške helikopterja?"

Jani Bele,

In tudi če bi plezalca takoj stopila v helikopter, bi verjetno dobila račun, ker sta bila nepoškodovana.

Totalna štala...

Jani Bele

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti