Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V soboto nadaljevanje slovenskega pokala

v tekmovalnem turnem smučanju: BOHINJ – VOGEL drugič; start ob 17. uri pri spodnji postaji žičnice = nočna tekma!

Športno društvo Avgust Gašperin Stara Fužina v soboto, 28. februarja 2009, prireja 2. TURNOSMUČARSKO TEKMOVANJE BOHINJ VOGEL, ki bo tretja letošnja tekma slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju.
Posebnost le te je to, da bo nočna; namreč start bo ob 17.00 pri spodnji postaji Žičnice Vogel.

Tekma Bohinj – Vogel je bila sicer načrtovana za prvi februarski konec tedna, vendar je bila tedaj zaradi nevarnosti snežnih plazov odpovedana. Razen tega, da bo start tekme ob 17, uri vsi že za prejšnjo tekmo napovedani podatki ostajajo enaki: proga bo potekala po Žagarjevem Grabnu do najvišje točke smučišča (zgornja postaja sedežnice Šija), sledil bo spust po smučišču do Konte, kjer si bodo smučarji zopet nadeli pse in se vzpeli po zadnjem klancu do cilja na Orlovih glavah.
Zadnji del bodo tekmovalci premagovali ponoči, zato je nujen del opreme tudi čelna svetilka. Proga bo označena z baklami in osvetljenimi kontrolnimi točkami.

»Tekmovalci bodo morali premagati kar zahteven vzpon, namreč višinska razlika bo kar 1400 metrov,« je povedal vodja tekmovanja Robi Mikelj. »Upamo, da bo dobra udeležba – vabljeni tako tekmovalci, kot tudi navijači! Vsi bodo namreč v večernem vzdušju imeli priložnost doživeti nekoliko drugačno tekmo. Navijači bodo najbolje videli na startu in na cilju. V kolikor bi želeli na cilj, se bo treba na Vogel zapeljati z gondolsko žičnico, ki vozi do 18. ure. Seveda bo za vse organiziran tudi povratek v dolino z gondolo.«

Robi Mikelj sprejema tudi prijave tekmovalcev na 041 495 963 ali robi.mikelj@siol.net
Prijave pa so možne tudi na spletni strani www.starafuzina.si

BOHINJ: Stara Fužina - ŠD Avgust Gašperin: 
2. TURNOSMUČARSKO TEKMOVANJE

+ Pravila tekmovanja
 

Start skupinski, tekma bo (tudi) nočna ...

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti