Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Anže Šenk dobil prvo letošnjo tekmo

za Slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju – Jezersko, 31. januarja 2009

Na Jezerskem je bila v soboto, 31. januarja 2009, prva letošnja preizkušnja v tekmovalnem turnem smučanju za Slovenski pokal, ki je bila že 12-tič posvečena spominu na tragično preminula gorska reševalca Luko Karničarja in Rada Markiča. V članski, mladinski in kategoriji 45+ so slavili domačini: med člani je bil najhitrejši Anže Šenk, med mladinci Žan Karničar, med starejšimi od 45 let pa njegov oče Tone Karničar. V ženski konkurenci je bila nepremagljiva Ljubljančanka Jana Marinko. Spominu na kolega se je z udeležbo na memorialu poklonilo kar 8 tričlanskih ekip gorskih reševalcev.

V organizaciji planinskega društva in društva GRS Jezersko ter ob sodelovanju ostalih društev so Jezerjani izpeljali 14. turnosmučarsko tekmovanje. Proga je bila kot ponavadi speljana v in nad dolino Komatevre; precej ravninska, z nekaj manj zahtevnimi vzponi in na drugi strani precej adrenalinskimi spusti. Med 61 tekmovalci je bil najhitrejši Anže Šenk (TTSO Jezersko), ki je s časom 1:25.05 za dobri dve minuti prehitel Kokrjana Nejce Kuharja (GRS Jezersko) in Tomaža Sokliča s Šenturške gore, 4. mesto pa je – kot že nekajkrat – zasedel Marjan Zupančič iz Bohinjske Bistrice (KGT Papež).

Zmagovalec prve letošnje preizkušnje za Slovenski pokal, Anže Šenk, je povedal, da je zelo vesel, da je kljub bolezni med pripravami, sezono tako dobro začel: »Mislim pa, da sem še v vzponu. Tekme slovenskega pokala so zame tudi priprava, zadnje drgnjenje pred vrhuncem sezone, to je Evropskim prvenstvom konec februarja.«

»Zame je drugo mesto čisto pričakovano. Ravnine na Jezerskem mi niso odgovarjale – na dveh tekmah v tujini sem dokazal, da sem v odlični formi. Mislim, da bo Vogel čisto druga slika,« pa je dejal drugo uvrščeni Nejc Kuhar.

Tekma na Voglu, ki bo prihodnjo soboto, pomeni večji izziv tudi četrto uvrščenemu Zupančiču: »Zgleda, da imam na Jezerskem rezervirana četrta mesta. Težave je povzročil tudi novi sneg, palice so se predirale in delale so predvsem noge. Na Voglu bo pa drugače.«

Redni, vsakodnevni treningi zagrizenega mladega upa v tem športu, Žana Karničarja, so prinesli uspeh, da je z veliko prednostjo premagal sotekmovalce: » Zahvaljujem se trenerjem, ki so me spodbujali. Danes je sicer bila zmaga, naslednjič bomo pritisnili še bolj!«

Med dekleti je s progo najhitreje opravila Ljubljančanka Jana Marinko, ki je tokrat za spremembo imela več tekmic kot v lanski sezoni. Pomerilo se jih je namreč kar 10.

Spominu na kolega Luko in Rada se je z udeležbo na memorialu poklonilo kar 8 tričlanskih ekip gorskih reševalcev; poleg domačinov so se v smučino podali še gorski reševalci iz Kranja, Mojstrane, Škofje Loke, Celja, Prevalj in Tolmina.

»Izjemno smo zadovoljni z udeležbo. Že dolgo nismo imeli na startu kar 75 tekmovalcev. Odlično je tudi, da je bilo med njimi kar 10 deklet. Tekma je sicer specifična. Veliko snega, vendar bolj ravninska proga, ki ni ravno idealna za turno smučanje, tako da je bilo kljub vsemu precej naporno. Mislim pa, da so bili tekmovalci kar zadovoljni,« je povedal tehnični vodja tekmovanja Drejc Karničar.

Tekmovalni turni smučarji se bodo znova pomerili že prihodnjo soboto (7. februarja) na nočni tekmi na Voglu.

Organizacija 14. turnosmučarskega tekmovanja na Jezerskem - 12. memoriala Luke Karničarja in Rada Markiča: PD Jezersko, GRS Jezersko, ŠD Jezersko, LD Jezersko, GD Jezersko, DU Jezersko, TD Jezersko, Aktiv kmečkih žena Jezersko

Nagrade so prispevali: Gorenjski Tisk Kr, TK Kovk, Janez Smrtnik, Assa Abloy, Technomat Kr, Garmin, Oblak Kranj, Davorin Karničar, Marko Arnež, Zavarovalnica Triglav, Hotel Planinka Jezersko, Gostišče ob Jezeru, Embalažno grafično podjetje Škofja.Loka, ProMontana, Puh Ljubljana, Proloco Jezersko.

Petra Lombar
Komisija za TTS pri PZS


Vsi rezultati (XLS, 55 kB) - za prenos

Nejc KuharPrva tekma državnega pokala v TTS

Anže ŠenkXII Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

 

KTTS: Prvo letošnjo preizkušnjo ... 

Memorial: Rezultati >>>


Fotografije Brane Žagar

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

1 komentarjev na članku "Anže Šenk dobil prvo letošnjo tekmo "

Davo Karničar,

Trmasto vztrajanje ob vzponu in nizek počep na spustu sta nagradila tudi ELAN in RODEOTEAM. Zahvaljujemo se jima za vsakoletno pomoč pri izvedbi tekmovanja.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46095

Novosti