Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Drugi ponovitvi v Matajurskem vrhu

Jaka Ortar: Ko smo že bili v zagonu in pod najlepšimi "flankami" naših hribov, smo šli Maja, Borut in jaz še nad Rut.

Ambiciozni načrti so bili presmučati kaj lepega v Matajurskem vrhu, ob preobuvanju pa smo ugotovili, da so se v avtu znašli samo moji tekmovalni pancarji ...

Zato sem se odločil za klasično Rodico (ki to na koncu le ni bila), Maja in Borut pa sta čez čas odvila desno proti Matajurskemu vrhu.

/.../ Maja in Borut sta medtem po Zahodni grapi zlezla na greben Matajurskega vrha, tako da smo se ravno videli od daleč. Ker sta imela v tej zahodno orientirani grapi (pričakovano) pretrd sneg, sta najprej presmučala Zimsko grapo (IV, 300 m), nato pa sta se vrnila na greben.

/.../ Jaz pa sem šel po Runžni z vrha Rodice naravnost na jug (III+/IV-?, 300 m). Imel sem idealne razmere, rahlo ojužen predelan pomladanski sneg. Kaj češ lepšega?! Tudi ožji del grape ni bil preveč razsut zaradi plazov (od spodaj je bilo videti katastrofalno) in prav zadovoljen sem se na stiku z mulatiero usedel na sonček za pol ure.

/.../ Potem sem po robu plazu smučal do Mladinske koče in se na ovinku pod lovsko opazovalnico utaboril s kamero v roki - skozi objektiv sem opazoval (in snemal) spust Maje in Boruta po Zahodni grapi (V-/V, 350 m), kjer je sonce že omehčalo sneg vsaj v zgornjem delu. ...

<<< Matajurski vrh; leva rdeča je Zimska smer, zelena je originalna Zahodna grapa (kot je bila smučana lani), modra pa smer smučanja Maje in Boruta.

/.../ Film še pride!
 

29.01.2009
 


Kategorije:
Novosti ALP SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti