Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Napad na Gniliško - premagana!

Jaka Ortar: Idejno odgovornost za tole turo nosi Janko Humar, alpinist iz Baške grape, ki je v domačih hribih zlezel vse in še malo več. Janko, hvala!

Maja, Borut, Samo in jaz (zaseba lanskega Razorja, brez Markota) smo jo tokrat mahnili v dolino Tolminke, parkirali, ko so jekleni konjički začeli rezgetati, in nato nejeverno hodili daaaaleč do snega. Športna smola bi se temu reklo - štartali smo pod 500 metri in seveda tam ni bilo snega, pot pa se v začetnem delu le počasi dviga.

No, glavno je, da smo prišli do snega. Nad lovsko kočo smo sicer iskali pravo pot, ker smo bili vsi tam prvič, toda Gniliška grapa je tako razpoznavna, da nam ni bilo težko najti.

Nadaljevanje, oz. vsa reportaža na ORTOblog >>>

/.../ V Gniliško grapo smo kot prvi doslej zasmučali mi štirje; v zgornjem delu so se dvomi o prebojnosti skorje razblinili, prav lepo je šlo po trdem, le padca si ne bi smeli privoščiti, saj bi se končal nekje spodaj sredi razbite plazovine. ...

Jaka Ortar

28.01.2009

 


 

 

Kategorije:
Novosti ALP SMU SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Napad na Gniliško - premagana!"

Jaka Ortar,

Moram pripisati, da smo bili v tistem koncu že 10. januarja letos (2. sobota v letu), pa sem šele zdaj skupaj spacal tele fotke in nekaj teksta; film vzpona in smučanja pride kmalu.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti