Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sovražni govor do narave

Predavanje: Iztok Geister, četrtek, 29. januarja, s pričetkom ob 18. uri v veliki dvorani Doma kulture v Nazarjah

V okviru praznovanja SVETOVNEGA DNEVA MOKRIŠČ vabimo na predavanje o odnosu človeka do narave, ki ga bo imel svobodni umetnik, publicist in zagovornik narave, Iztok Geister
Vstop je prost!
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Sovražni govor do narave"

Tomaž Ogrin,

Verjetno je z besedo govor simbolično mišljeno vse sovražno ravnanje. Predvsem ravnanja so tista, zares sovražna. Besede že prenesemo...

Načrti z vetrnicami na grebenih Volovje rebri, na Vremščici in drugod, recimo. Stroji za pobijanje velikih ptic in netopirjev.

Poglejte kaj vse je na Volovji rebri. To je naše bogastvo, ki ga lahko z lučjo iščeš po stari Evropi pa ga ne boš našel.

http://www.volovjareber.si/

Ljudje po Evropi so se začeli močneje organizirati (npr. http://www.epaw.org/) proti uničevanju pokrajin, narave in zniževanja kvalitete življenj ter vrednosti nepremičnin zaradi mega vetrnih stolpov. V Sloveniji smo dosti zgodaj opozorili, da z vetrnicami naredimo samo škodo, nobene koristi. Z izjemo za nekaj žepov. V tem je ves čar vetrnic.

Po Evropi so jih dolgo uspeli farbati, zdaj so spregledali.

Tudi v dolinah, ne se slepit, smo sovražni. Načrti gradnje strnjenih naselij na Krasu, na primer. Neupoštevanje pokrajine kot elementa kvalitete dežele, itd.

Na predzadnji strani FT priloge Dela (pon. 26.1.09, str.31) piše:

"Slovenija ima odlične naravne pogoje za razcvet upokojenskih naselij". Vabijo upokojence iz vse Evrope, da preostanek življenja preživijo pri nas!!! V majhni in "prazni" Sloveniji! Če teh kriminalcev vlada takoj ne da na čevelj, nam bodo pozidali vso Sloovenijo, predvsem naravne prostore. V Evropi je 400 mio ljudi, upokojencev verjetno vsaj 20%, to je 80 mio.

Kapital nas izenačuje z uničenimi predeli zahodnega sveta. Zdaj smo mi na vrsti. Se bomo pustili? Bomo neprizadeto opazovali tako imenovani "razvoj", ki pomeni zgolj nazadovanje? Morda kdo poreče, mi uživamo v lepotah, kaj bo za nami, nas pa ne briga. Otroke učimo v spoštovanju do narave, odrasli jo uničujemo.

Treba se je aktivirat. Če vsak tretji reče dobro besedo za naravo pa preprečimo razvrednotenje Slovenije!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti