Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kaninska smučišča vsaj dva tedna ne bodo obratovala

Večer, Potovanja - Carmen Leban: Letošnja s snegom bogata zima ni pogodu kaninskim žičničarjem. Več kot osem metrov debela snežna odeja jim povzroča kup težav. Že v decembru je sneg poškodoval kolo nosilne jeklenice na sedežnici Prevala, minuli teden pa je snežni plaz tako poškodoval nosilni steber krožno-kabinske žičnice, da ta ne bo obratovala še vsaj 14 dni.


 

Potem ko so bili številni smučarji navdušeni nad zimsko pravljico kaninskih smučišč, obilne snežne padavine povzročajo nemalo težav. Minuli teden so po obilnem sneženju žičničarji hiteli umetno prožiti snežne plazove, da bi bile proge čimprej nared, potem pa je umetni plaz sprožil še naravnega. Ta je prebil naravno pregrado in zasul četrti steber med postajama C in D. Poškodbe so tako hude, da krožno-kabinska žičnica ne more delovati. Danes se na Kaninu mudijo predstavniki proizvajalca - francoskega podjetja Poma, ki si bodo ogledali poškodbe in sprejeli ukrepe za sanacijo.

Po besedah direktorja ATC Kanin Aleša Uršiča naj bi poškodbe popravili v dobrih dveh tednih. Spričo nastalih razmer je podjetje v soboto sklicalo razširjeno sestavo Lokalne turistične organizacije Bovec in prisotne seznanilo z nastalimi razmerami. Poleg tega so se z italijanskim podjetjem Promotour dogovorili, da smučarji, ki so nameravali smučati na Kaninu, lahko kupijo vozovnice po enaki ceni na italijanskem smučišču Sella Nevea (Nevejsko sedlo), ki se razprostira na severni strani pogorja Kanin in bo konec letošnjega leta tvorila enotno smučišče na obeh straneh Kanina. Za smučarje je iz Bovca do Selle Nevee organiziran tudi brezplačen avtobusni prevoz.

Kljub temu pa je med hotelirji in drugimi ponudniki že zaznati odpoved rezervacij, za katere pa še ne vemo, kako bodo vplivale na zimsko turistično sezono na Bovškem, ki si je po nekaj s snegom skopih zimah letos komajda opomoglo.

Res pa je, da bo letos smuka zaradi obilice snega ugodna vse do prvomajskih praznikov, po katerih zaključijo zimsko sezono. Velike količine snega pa bodo omogočale ugodno smuko tudi po turni progi skozi dolino Krnice, ki pripelje do postaje B krožno-kabinske žičnice.  

Carmen Leban

 

 

Vecer.si 28.01.2009

  

Vsaj dva tedna takšnih užitkov na Kaninu ne bo.

(Carmen Leban)
Vsaj dva tedna takšnih užitkov na Kaninu ne bo

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti