Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Silvestrovo

Greben KobleJanez Pikon: Naj vam iskrivosti decembrskih luči polepšajo drobne trenutke v mozaiku časa, ter zvonovi zadonijo v tisočerih lučkah rodi se ta prvi novoletni dan.

Silvestrovo

Naj vam čarobnost zimskega ivja na drevju zasenči črne misli, naj vas toplina in iskrenost besed osrečujeta vse leto. V prihajajočem letu želim vsem vam veliko zdravja, osebne sreče, gorniškega potepanja, dobre volje in pozitivnega pogleda na svet in prihodnost. Novoletni dan: Naj pozitivne misli osvetlijo jutro, kot zarja iz zasneženih gora. Naj sreča šepeta neizpeto melodijo prijateljstva. Prišel bo Novoletni dan in prinesel košaro lepih sanj. Za male in velike želje pa se Dedek mraz pripelje. Čas je kot reka, kar naprej odteka. Marsikaj se nam zgodi. Zato imej se rad in čuvaj ljubezni harmonijo. Ne vdaj se malodušju, ljudje pač govorijo.

Video: Silvestrovo 31. december 2017

Julijske Alpe, Šoštar, Šavnik

Ko zvonovi zadonijo in v tisočerih lučkah rodi se novoletni dan, z nasmeškom stopi na zasneženo ravan. Prišel bo ta dan novih ciljev in spoznanj. Silvestrski večer: Tiho in še tiše veter gazi snežene briše. Črna noč ovila je vse hiše, mraz pa reže do kosti. V daljavi silhueta ... Kdo je in kam gre? Nihče ne ve ...

Krevl, Julijske Alpe, Hoč, Pohoški Kup, Porezen

Vse je pripravljeno za praznične dni: je miza obložena in jelka okrašena. Kako bil bi lep ta naš svet, če bi se male in velike želje uresničile. A kaj, takšni smo: le druge vidimo. Če bi se vsak sam mogel vase ozreti in s toplo besedo drugemu srce ogreti. Svečano oblečeni ljudje, nasmejani, trezni in pijani. Kot da bo konec sveta na dan Silvestrovega. Čas pa krut gospodar, naprej drvi in ni mu mar. Tiho in še tišje veter gazi snežene briše.

Vir: Januša Dežman


Voščilo: Vse lepo v novem letu vam želim ...

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Božič 2017

Video: Silvestrovo 2017

Video: Silvestrovo 2018


Silvestrovo, 31. 12. 2017
Silvestrovo, 31. 12. 2018
Google foto album


Šavnik, Možic Črna gora
Smučišče Kobla Šoštar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti