Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

BERGretter: Broad Peak 2008

V zadnji, decemberski številki glasila avstrijske Koroške gorske reševalne službe BERGretter je izšel prispevek

z izvornim naslovom Verwehrter Gipfel - Der Broad Peak zeigte sich einer slowenisch-österreichischen Expedition von seiner unwirtlichen Seite.


Po slovensko bi lahko prevedli nekako Zasneženi vrh / slovensko-avstrijski ekspediciji je vrh Broad Peaka pokazal svojo negostoljubno stran.

Članek opisuje potek ekspedicije v kateri so bili naši ključni člani in v večini (3/5) >>>

Celoten članek si lahko ogledate na straneh 11-12 (izvorno 20-23) v PDF dokumentu BERGretter Nr. 5/2008. (Ostala BERGretter glasila so na voljo  v PDF zbirki.)

Pripravil Mijo Kovačevič


Na G-L smo delovanje te odprave predstavili s prikazom delovanja: Slabo vreme preprečilo osvojitev vrha, so pa imeli tudi svoji strani broadpeak.wordpress.com in sl.wordpress.com/tag/broad-peak/, le kompleksnega poročila doslej še nisemo zasledili.

1 komentarjev na članku "BERGretter: Broad Peak 2008"

Franci Savenc,

Mijo Kovačevič, 31.12.08: Članek govori o pripravi in izvedbi ekspedicije in med besedami poudarja pomen slo. alpinizma, visoko izkušenost naših v najvišjem svetovnem merilu, itd. Skratka iskreno / realno napisan sestavek o skupni akciji. Opisuje ga eden izmed obeh avstrijskih udeležencev, tako kot jo ekspedicijo doživljal on sam. Od prvih idej in dogovorov z našim Davom K., pa potem o konkretni izvedbi žal brez Dava, višinski bolezni, ki je doletela drugega avstrijskega člana na turi. O tem kako je Rok reševal polomljenega američana, pa o sebičnosti ruskega alpinista, ki ni hotel pomagati v v zadnji etapi - vrhnjem delu pristopa, z izmeničnim gaženjem naprej, itd. V tej ekpsediciji sta bila tudi dva mehiška alpinista (ženska in moški čepe spredaj na sliki), ki sta se SI-A skupini priključila kasneje, tam.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti